Szegedi hírek

2022.01.11. 19:08

Hatszáz adag ételt osztanak szét a rotarysták

Szerdától három napon keresztül ételt oszt a Klauzál téren a Szent-Györgyi Albert Rotary Club.

A mai székelykáposzta alapja egy gazdag sertéspörkölt.  Fotó: Kuklis István

Elekes Zoltán, a kezdeményezés főszervezője elmondta, a decemberben zajlott MVM-Rotary Adventen a forralt borért és teáért a látogatók által bedobott adományok összegéből vásároltak be a jótékonysági főzésre, összesen 600 adag egytálételt készítenek az alsóvárosi ferences rend szegénykonyháján. 

 

 

– Az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény naponta 50 támogatottja számára ad ételjegyet, ezekkel jöhetnek a Klauzál térre átvenni a bedobozolt, lehűtött ételeket. Rajtuk kívül azonban mindenki más is kaphat, aki a 16.30-kor kezdődő ételosztásra személyesen ellátogat – tette hozzá. 

 

Nem adják ki azonban a belvárosban az összes ételt, azokból ugyanis visznek a mentőknek, tűzoltóknak, valamint az SBO és a szegedi járványkórház dolgozóinak is. Az első napon, azaz ma székelykáposztát, csütörtökön szegedi gulyást, pénteken pedig töltött káposztát osztanak a rotarysták, mellé minden nap kenyeret és édes péksüteményt is csomagolnak a Szegedi Sütödék jóvoltából. 

 

Az ételeket mindig előző nap főzik meg, ma például 3 kilogramm lisztből és 30 tojásból készítik a tésztát, amelyet aztán aprólékosan kicsipkednek a gulyás­levesbe csipetkének. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában