Szeged

2022.01.20. 16:30

Hétfőig maradnak a karácsonyi fények

November 26. óta világítanak esténként az ünnepi fények Szegeden. Megírtuk: idén sem kapcsolják le a díszkivilágítást rögtön az ünnepek elmúltával, jövő hétig még maradnak.

Farkas Judit

Ezen a héten még világítanak az ünnepi fények Szegeden. Jól bírták a rájuk fagyott ónos esőt is. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az advent kezdete előtt megírtuk: idén sem kapcsolják le a karácsonyi fényeket Szegeden rögtön az ünnepek elmúltával. Ahogy az elmúlt években, 2022-ben is világítanak január utolsó hetéig – még ezen a héten lehet sétálni a kivilágított városban. Január 24-étől búcsút veszünk adventig a fényszarvastól, ami idén nem füstölt el – ahogy Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatójától megtudtuk, a díszkivilágítás mindenütt jól bírta a mostoha időjárást. A ráfagyott ónos eső sem okozott problémát a két ünnep között, pedig Szeged-szerte fák dőltek ki, ágak szakadtak le. 

Az ünnepi időszakban összesen 100 kilométernyi fényfüzér világított Szegeden. A 200 ezer LED-ből álló rendszer a fővárosi után a második legkiterjedtebb az egész országban. Ahogy már megszokhattuk, a Tisza Lajos körút fényfüzérei egész évben fent maradnak a fákon, a Belvárosi híd pilléreiről sem távolítják el azokat év közben. A többi díszt – például a 11 ezer LED-égőt tartalmazó fényszarvast – eltávolítják a város köztereiről. A város karácsonyfájából pedig, ami idén, megírtuk, Béketelepről érkezett, mulcs lesz. 

Ahogy lapunk is hírt adott róla, a karácsonyfák begyűjtése január 17-én kezdődött. A hulladékgazdálkodás arra kérte a lakosságot, díszítésmentesen tegyék ki a fákat, és ha másfél méternél nagyobb a fenyő, vágják ketté. A tapasztalatok szerint a lakosság nagy része megfelelő helyre rakja ki a fenyőt. A díszeket viszont nem mindenki távolítja el maradéktalanul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában