Szegedi hírek

2022.01.17. 13:22

Szegedi Michelin esélyesek: Alabárdos és Alkimista

A Dining Guide étteremkalauz számol be arról, hogy két szegedi vendéglátóhely is esélyes a következő, 2022-Michelin-kalauz elismerésére.

A.T.J.

Forrás: Frank Yvette/Illusztráció

 Írásukban azt veszik szemügyre, mely budapesti éttermek esélyesek az új Michelin-csillagokra, illetve kategóriákra bontva, felsorolják az esélyes vidéki éttermeket is. A kalauz értékelése tizenkét év hazai jelenlét után hamarosan a fővároson túl is terjed majd. Tulajdonosi beszámolók szerint tavaly és tavalyelőtt már felbukkantak a kalauz külföldi inspektorai az éttermekben, a magyar vidék gasztronómiáját tehát több éve figyelemmel követi a Michelin Guide. 

Az egyik legfrissebb szimbólum, amelyet 2017-ben vezettek be, a Michelin tányér, amely azt jelzi, hogy az étterem jó és minőségi ételeket szolgál fel, így magasabb szintű elismerésre is figyelemreméltóan nagy esélyük van. A Michelin-tányérral jelölt ajánlásra esélyes vidéki éttermek között a Tóth Pál konyhafőnök vezette Alabárdos mellett lapunk egykori újságírója, a Katkó Krisztina által vitt hely, az Alkimista Kulináris Műhely szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában