Hódmezővásárhely

2022.01.23. 15:52

Test és lélek együtt gyógyulhat

A test, szellem és lélek egységére fókuszált a vásárhelyi művelődési központ szombati, Téli feltöltődés című egész napos rendezvénye. Terapeuták fogadták az iránymutatásra fogékony érdeklődőket az Ifjúsági Klubban.

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Személyiségünket, viselkedésünket, saját magunkról alkotott képünket nagyban befolyásolják az emberi kapcsolatokból eredő érzelmek, tapasztalatok, gyakran tévesen levont következtetések. Szabóné Vig Erika életvezetési és lelki tanácsadó szerint éppen ezért érdemes sorra venni mindezt. Feltárni mi és hogyan történt korábban. A helyes megvilágítás pedig közelebb visz az elfogadáshoz és így önmagunkhoz. 

 

 

A fejlődés lehetősége

 

 

A test, szellem és lélek egységére fókuszált a vásárhelyi művelődési központ szombati, Téli feltöltődés című egész napos rendezvénye, ahol ismertető kezelésekre jelentkezhettek be előzetesen az érdeklődők. Már a napindító jógán megtelt az Ifjúsági Klub emelete, a korai időpont ellenére.

 

 A tanácsadók elegendő időt szenteltek mindenkire, legalább háromnegyed órát kizárólag egyetlen vendéggel foglalkoztak. Az illatterápiáról Ujvári Bernadett elmondta: pozitív személyes és családi tapasztalatai győzték meg az illóolajok áldásos hatásáról. Úgy tűnik, alábecsüljük a szaglásunk jelentőségét, a hozzánk közel álló illatok akár lelki fejlődésünket is támogathatják azáltal, hogy rámutatnak a lelkünkben zajló esetleges elakadásokra, a fejlődési pontjainkra.

 

 

Kiíródik a testre a lélek

 

 

Polyák Alexandra, a program koordinátora lapunknak tapasztalatait úgy összegezte: a legtöbben tartós diszkomfort érzés miatt nyílnak meg, és keresik a támogató segítséget.  Elszürkült arcok változnak, belső feszültség oldódhat fel a gyógyító beszélgetéseken. 

 

- A Téli feltöltődés programon több évtizedes múltú kollégáim arra motiválták a jelentkezőket, hogy segítség önmagukat az egészséges állapot elérésében. Hiszen az ember végülis önmaga gyógyítója. Fontos tudnunk, hogy a lélek állapota kiíródik a testre. Sokan támogató kapcsolatra vágynak, az önismeret útját kutatják, de volt, aki gyászfeldolgozáshoz kereste segítségét.  

 

 

Talpunkon a szerveink

 

 

A vajdasági származású, Szegeden élő Tóth Ugyonka Teréz a talpmasszázsról és annak lelki hátteréről, a tapintható lelki blokkokról, azok oldásáról beszélt kérdésünkre. Úgy látja, sokan nyitottak arra, hogy megkeressék a betegségek lelki hátterét. A talpmasszázs azon túl, hogy kellemes és frissítő hatású, árulkodik belső folyamatainkról, nehézségeinkről, elakadásainktól. 

 

- A lába puszta szemmel is látható elváltozásai megmutatják az esetleges szervi elváltozásokat. Mindig figyelem a láb állapotát, milyen a hőfoka, a bőr tapintása.. Sokan nem tudják, mennyi mindenről árulkodik a testünk és, hogy érdemes figyelni a jelekre - hangsúlyozta.

 

Tavaszi megújulás

 

 

Ezen kívül Bánvölgyi  Helga gyógynövény patikával érkezett, Balogh Roland a pióca terápiát ismertette, Boda Tünde méregtelenítés, fogyás témakörben segített. Szabó Sándorhoz ízületi regenerációra, csontkovácsolásra lehetett jelentkezni, Szabóné Vig Erika életvezetési és lelki tanácsadással várta vendégeit.  

 

A sikeres Téli feltöltődést egy tavaszi program követi március 12-én, ugyanezen a helyszínen. Mint azt Bálint Aliz közösségfejlesztő, a rendezvény szervezője lapunknak elmondta: a mostani alkalomról kimaradt számtalan terápia is bekerül majd a programba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában