Helyi életstílus

2022.04.22. 13:38

Sándorfalván is áthalad a futócsapat

Sándorfalván halad át szombaton a Négyen a Kéken jótékonysági futócsapat, akik az Országos Kék Kör utolsó szakaszát futják le 5 nap alatt, egymást váltva. A Nádastó Szabadidőparknál bárki csatlakozhat hozzájuk, így támogatva őket.

T. K.

A Négyen a Kéken csapata ezúttal a szervátültetett gyerekek sportolását támogatja az összegyűlt adományokból. Fotó: 4en a Kéken Facebook-oldal

A Négyen a Kéken csapata azt a célt tűzte ki tavaly, hogy egy éven belül körbefutják a kéktúra útvonalát. Mostanra már csak 900 kilométer hiányzik az Országos Kék Körhöz, amelyet a következő napokban teljesítenek. Milutinovity Adrián, Kovács Tibor, Lengyel Róbert és a szegedi gyermeksebész, Vizi András szombat reggel 7-kor startol a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum elől. Innen indulva 5 napon keresztül, éjjel-nappal futva, egymást váltva igyekeznek eljutni Írott-kőig. 

Ehhez naponta fejenként 45 kilométert kell lefutniuk. Szarvasról Sándorfalva felé veszik az irányt, így megyénk területén is bárki csatlakozhat néhány kilométer erejéig a csapathoz. Az érdeklődőket 16.15 órától várják a Nádastó Szabadidőpark bejáratánál. A tervek szerint 17 órakor érkezik meg az éppen aktuálisan a távot teljesítő futó, őt lehet elkísérni a Szabadság térig. Innen Baja–Szekszárd–Óbánya felé visz majd az útjuk, utána az Alföldi és a Dél-dunántúli Kéken haladnak tovább. 

Vizi András úgy fogalmazott, ez lesz számára az egyik legfontosabb szakasz. 
 

 Nagyon fontos 5 napja lesz a futópályafutásomnak, egy olyan teljesítmény, amire mindig is büszke leszek. Várom, hogy újra ezreket mozgassunk meg a futásunkkal, és érezzem, hogy mennyien támogatnak minket. Bízom benne, hogy sok ismerőssel és ismeretlennel futhatok majd együtt 

– mondta. 

Az 5 napos túra alatt a futócsapat természetesen ismét jó­­­­tékony gyűjtést tart: ezúttal a Trappancs Egyesületnek és ve­­lük párhuzamosan a magyar szervátültetett gyermekeknek in­­dítottak célzott gyűjtést sport­életük támogatására, sporteszközeik fejlesztésére. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában