Helyi életstílus

2022.05.28. 10:06

Az első baba-mama pad Makón

A Patai téri az első játszótér Ma­­kón, amit – a napokban – úgynevezett baba-mama paddal szereltek fel. Ennek legfontosabb tulajdonsága az, hogy nem csak ülőalkalmatosság: van egy magasított része, ami pelenkázóként használható, így szükség esetén az aprósággal nem kell hazamenni a csere miatt. Vannak országok, ahol az ilyesmi már teljesen megszokott dolog – hazánkban azért még ritkaságnak számít, pedig nagyon praktikus. 

A körzet önkormányzati képviselője, Hadik György (Fidesz–KDNP), aki a legutóbbi testületi ülésen külön fel is hívta a figyelmet az újdonságra, azt mondta a Délmagyarországnak, hogy lakossági kérésre reagálva került a különleges pad a játszótérre. 

 Az egyik lakossági fórumon vetette föl egy édesanya, hogy szükség lenne rá. Én azt vallom, az a legegyszerűbb, ha meghallgatjuk az embereket, mire van szükségük, és azt valósítjuk meg 

– tette hozzá. Becslése szerint a pad a körzet lélekszámából kiindulva ezres nagyságrendű igényt szolgálhat ki, legalább ennyi kisgyermek és édesanya él ugyanis a játszótér tágabb környezetében. Persze arra is alkalmas, hogy egyszerűen csak ráüljön az ember a padként funkcionáló részére. Kipróbáltuk: kényelmes. 

Eredetileg úgy volt, hogy a padot Makón, a Városgazdálkodás műhelyében készítik el, végül azonban inkább vásároltak egyet. Az áráról majd akkor lesz érdemes beszélni, ha többet is rendel belőle az önkormányzat. Az első darab egyben kísérleti is: figyelik majd, mennyire használják, be­­tölti-e a funkcióját.

Ha igen, később igény szerint lesz belőle több is a város többi játszóterén – ígérte Hadik. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában