Hirdetés

2022.05.26. 10:45

Hogyan csökkentsük a munkahelyi balesetek gyakoriságát?

delmagyar.hu

kép forrása: canva.com

Ipari környezetben gyakoriak a munkahelyi balesetek, amelyeknek előfordulási gyakoriságuk kis odafigyeléssel könnyedén csökkenthetők. Egy itthon kevésbé elterjedt eszköz ezt a célt hivatott szolgálni. 

Az erre való szükséget igazolja az Innovációs Minisztérium 2021-es év elején megjelent jelentése, amely szerint a munkahelyi balesetek nagy része raktározási munkák során keletkezik, így a raktártechnika területén megjelent innováció igencsak hiánypótló.

A raktári munka sarkalatos pontjai

Azok a létesítmények, ahol gépek és emberek dolgoznak együtt, a balesetek, koccanások, illetve rongálódások veszélye mindig fennáll, különösen, ha szűkös folyosókon, polcok közt történik a munkavégzés. 

Különösen veszélyesek a kereszteződések sarkainál található pontok, amelyek gyakran szolgálnak balesetek helyszínéül. Egy ütközésőr - collision sentry fény- és hangjelzései által viszont ezek könnyen megelőzhetők.

Egy ütközésjelző rendszer telepítése

Hordozhatóságának és könnyű súlyának köszönhetően szinte bármilyen elhelyezkedésű és méretű állvány sarkára felhelyezhetők, akár mágnes által is. Az oszlopon történő rögzítéskor érdemes 200-275 cm magasra helyezni a készüléket, amely így a felszerelést követően 6 – 7,5 méteres távolságban képes érzékelni. 

Biztonság mindenek felett

Ideális esetben egy ipari létesítmény a legkülönbözőbb raktártechnikai elemekkel felvértezve áll a dolgozók rendelkezésére nap mint nap. Viszont a probléma mindenkit utolérhet, ezért fontos fontolóra venni a legkülönbözőbb biztonságért felelős eszközöket.  

Amikor az ütközésjelző rendszer mindkét érzékelési területen mozgást észlel, nemcsak hang-, de fényjelzést ad ki mindkét irányban, amely a munkahelyi alapzajon túl is figyelemfelhívó.

Az ütközésőr segítségével egy lépéssel közelebb kerülhetünk a biztonságos munkakörnyezet megvalósításához.

kép forrása: canva.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában