Hirdetés

2022.05.06. 11:38

Hogyan válasszunk vitamint férfiaknak?

Legtöbb ember tisztában van azzal, hogy az egészséges életmód – testmozgás, helyes táplálkozás, a pihentető alvás – a legfontosabb az egészség megtartása érdekében, de vajon ezek közül hányat tartanak be?

delmagyar.hu

MAXIMUS

Fotó: Klara Krokovay

A statisztikák alapján elmondható, hogy kevesebb, mint a férfiak fele tartja be a helyes életvitelre vonatkozó szabályokat és azzal sincsenek tisztában, hogy az életkor, életvitel változásával ezek a szabályok változnak. Például 70 év felett több D-vitaminra van szükség, mégis a férfiak 72 %-a nem jut megfelelő mennyiséghez. 

Miért szenved hiányt a férfiak egészsége?

Sajnos kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak. 350 százalékkal több sötétzöld zöldséget és 150 százalékkal több gyümölcsöt kellene enniük ahhoz, hogy megtartsák jó egészségi állapotukat. Szintén kevés teljeskiőrlésű gabona, egészséges olajokban gazdag étrend jellemző a táplálkozásukra. 

Milyen vitaminokkal érdemes pótolni a táplálkozási hiányosságokat?

Folsav 

  • A folsav kedvezően megvédi a férfiakat a szívbetegségektől, mert megakadályozza a homocisztein felhalmozódását, egy olyan anyagét, amelyre a szervezetnek szüksége van a fehérje felépítéséhez, de amely túlzott mennyiségben termelve szív- és érbetegségekhez vezethet. A napi szükséges mennyiséget zöld leveles zöldség rendszeres fogyasztásával is pótolható, ilyen a spenót például.

B12-vitamin

  • Idősebb korban különösen fontos a pótlása. A B12-vitamin támogatja az idegrendszer helyes működését, jótékonyan hat a memóriára. Egy adag reggelizőpehely pl. biztosítja a napi szükséges bevitelt. Forrása lehet a tojás, a tej, a sajt, a lazac, a csirke vagy egy pici méretű étrend-kiegészítő tablettával.

C-vitamin

  • A C-vitamin magas antioxidáns tartalma védi az egészséges sejteket, pótlása segíthet az öregedés jeleinek lassításában, a helyes táplálkozás elengedhetetlen építőköve. A C-vitamin szükségletet narancs, paprika, brokkoli, kelbimbó, káposzta, paradicsom fogyasztásával elégíthetjük ki. Kedvező dohányzás okozta oxidatív stressz csökkentésére.


 

Kiegészítők, amelyek még nem hiányozhatnak, ha férfi egészségről van szó


 

Szelén

  • A szelén fontos tápanyag, amely támogatja  az immunrendszert, a prosztata egészséges működését
  • A szelénnek fontos szerepe van a pajzsmirigyhormonok szabályozásában, valamint segíti az egészséges immunrendszer fenntartását.
  • Idősebb korban a szelénkoncentráció csökken és ezzel jelentős izomerőcsökkenés jön létre.

Cink

  • Bár ezt az ásványi anyagot gyakran az immunitáshoz és a vércukorszint szabályozásához kötik, a cink elengedhetetlen a prosztata egészségéhez és a termékenységhez, ami a férfiak korával növekedésével egyre nagyobb gondot jelent. Az immunrendszer normál működéséhez nélkülözheteteln elem.

Ne feledkezzünk meg a férfiak mentális, fizikai és szexuális egészségéről sem


 

L-arginin

  • Jótékonyan hathat a szexuális energiákra, spermium kápződésre. a fizikai teljesítőképességre. Élénkítő hatása kedvező a szív munkájára. Bevitele sportolóknak, fiatalabb, idősebb férfiak körében igen népszerű erőnlétük fokozására.

Panax ginseng

  • Jól jön, ha szellemi koncentrációra van szükség, ha a munka nagyobb mértékben veszi igénybe az agy kapacitását. Az immunrendszert jelentősen támogatja, valamint a férfierő legnagyobb természetes segítője.

Ginkgo biloba

  • Jó élénkítő és agyserkentő hatású. Sokan úgy ismerik, hogy a memória javításában van szerepe, de a távolkeleti országokban már régóta használják antidepresszáns hatása miatt. A ginkgo flavonoidok segítik a megfelelő véráramlást a mikrokapillárisokban, segíti az agy és a láb vérellátását.

Ma már számos olyan fito-vitamin komplex (növény-kivonat vitaminokkal) áll a férfiak rendelkezésére, amelyek tartalmazzák a szükséges vitaminokat és növényi kivonatokat. A B1, B2, B5, B12-vitaminok szintén a teljesítőképesség növeléséhez, a tesztoszteron szint fenntartásához járulnak hozzá. 

Magyarországon is kapható a fent említett tulajdonságokkal rendelkező étrend-kiegészítő MAXIMUS férfiaknak néven. Kimondottan férfiaknak lett kifejlesztve. A tanulmányok és a beérkező tapasztalatok alapján elmondható, hogy már 2 hét után érzékelhető az állóképesség javulása, 1 hónap után növekszik az energiaszint és a szellemi, fizikai kiegyensúlyozottság, amely tartósan fennmarad. 

A MAXIMUS tudományos alapokon lett kifejlesztve, Dr. Ősapay György és Dr. Ősapay Klára két neves gyógyszerkutató biztosítja a termék szakmai hátterét. Mindketten kiemelkedő szerepet játszanak a hazai meddőségi problémákra keresett megoldások kutatásában, szem előtt tartva a férfiak egészségét, beleértve a szexuális, mentális, fizikai állóképességet, a nem szervi eredetű meddőségi problémák csökkentését, a férfi egészség javítását, amely hozzájárul a termékenység növekedéséhez is.  Így került sor a gyermekre vágyó párok körében már jól ismert Ferulant – a megtermékenyítő képességet fokozó fito-vitamin – mellett a férfi állóképesség, teljesítmény javulását célzó komplex fito-vitamin, a MAXIMUS férfiaknak kifejlesztésére. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában