Hirdetés

2022.05.19. 12:04

Mire használhatjuk a szárazbetont? A szárazbeton előnyei

A kisebb-nagyobb betonozási munkákra nemcsak az épületfelújítások alkalmával, hanem a mindennapos kerti munkák során is gyakran szükség lehet. Hagyományos transzportbetont rendelni azonban – főként kisebb mennyiség esetében – körülményes lehet.

delmagyar.hu

Az előre gyártott és friss állapotban az építkezés helyszínére szállított úgynevezett transzportbetonokat ugyanis a gyártást követő néhány órán belül be kell dolgozni és a kiszállítás olyan járművel történik, mellyel nem is olyan biztos, hogy a betonozás helyszíne könnyen megközelíthető.

Ezekben az esetekben jelenthet kényelmes és egyszerű megoldást a Baumit SzárazBeton alkalmazása. A zsákos kiszerelésű termék ugyanis por állagú – a vizet az építkezés helyszínén kell hozzákeverni.

Köztudott tény, hogy a betonok végleges szilárdságát döntő mértékben befolyásolhatja a benne lévő víz és a cement pontos aránya (az úgynevezett víz-cement tényező). A transzportbetonok esetében ennek beállítása a gyártóüzemben történik, a Baumit SzárazBeton esetében azonban maga a felhasználó keveri be az anyagot. Mivel az építkezés helyszínén általában nem biztosíthatók laboratóriumi körülmények, ezért ennek a zsákos terméknek a javasolt felhasználási területét korlátozza a gyártó Baumit Kft.

„Az elsődleges teherhordó vasbeton szerkezetek (azaz a pillérek, födémek, kiváltók és emeletközi lépcsők) házilag való elkészítését nem javasoljuk. Ilyen esetekben ugyanis különösen fontos az, hogy a beton minősége pontosan a tervezett legyen – magyarázza Kékesy Péter, a Baumit alkalmazástechnikai vezetője. „De kisebb alaptestek, előlépcsők, járdák és kerítéslábazatok, aljzatok betonozásánál nagy könnyebbséget jelenthet a zsákos betonokkal való munka”.

A 30 kg-os zsákok mozgatása az építkezés helyszínén egyszerű, a termék felhasználhatósága – mint láttuk – sokoldalú, csak vizet kell keverni hozzá, így igazán gyors és egyszerű vele a kivitelezés. Mindenhol alkalmazható, ahol gyors, praktikus, kevés előkészületet igénylő betonozásra van szükség. További nagy előnye, hogy a munkát szükség szerint bármikor félbehagyhatjuk, hiszen mindig csak annyi anyagot keverünk be, amennyit azonnal be tudunk dolgozni.

A Baumit SzárazBeton fedett, hűvös és száraz helyen bontatlan zsákokban a gyártástól számított 6 hónapig tárolható.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában