Helyi életstílus

2022.05.16. 12:23

Sikeres volt a ruha- és játékbörze

A kisteleki Ringató Napközi 5 éve szervezi a ruhabörzéket a városban, melyek idővel kiegészültek cipőkkel, játékokkal, könyvekkel, használati és dísztárgyakkal. A helyszín szombaton is a piaccsarnok volt, ahol vásárlókkal és vevőkkel is beszélgettünk, igaz legutóbb is sokan álltak az asztal mindkét oldalán.

Imre Péter

Fotó: Imre Péter

A Ringató Napközi szombaton is a kisteleki piaccsarnokba várta azokat, akik eladnák feleslegessé vált, de jó állapotú ruháikat, cipőiket, a gyerekek megunt játékait, és helyettük vásárolnának másoktól újakat. Az érdeklődésre nem lehetett panasz. 

Először 

 Ritkán járok ilyen börzékre, de most útba esett– éppen az édesanyámhoz tartok – és beugrottam szétnézni. Nem bántam meg, vékony nyári ruhákat vettem az unokámnak, remélem tetszik majd neki 

– mondta a fiatalos nagymama, Kürtösi Mariann. Előtte egy pár férfi tagja jegyezte meg: jók az ilyen vásárok, klassz, hogy ezt így megszervezik. 

Eladnak és vesznek 

Veres Miklós kislányával, Melindával sétált a sorok között, válogatott a kínálatból, ők is árultak, de ahogy az édesapa mondta: többet vettünk, mint eladtunk. Kisfiának ruhát, Melindának játékot, fűzhető gyöngyöt, ami a kreativitását is segíti és növeli. 

Nagyon örült neki, mert lelkesen mesélte és magyarázta, mire lesz jó neki ez a készségfejlesztő játék. Többen elmondták: ez az esemény azért is jó, mert a már nem kellő, egyik szekrényből a másikba pakolt tárgyaktól megszabadulhatnak és fillérekért vehetnek olyat, amire nagyobb szükségük van. 
Kőrösi Andrea unokahúgával, Vadkerti Vandával és kislányával, Nagy Hannával érkezett a börzére, ahol először jártak: eladtak és vettek, főként gyermek- és felnőttruhákat. 

Mikor találkoztunk és beszélgettünk, már a megmaradt holmikat pakolta az autó csomagtartójába, amiben Vanda segített, a szöszke Hanna pedig a lábbal hajtható biciklijével kísérte őket. A kicsikre és a nagyobbakra is gondoltak a szervezők, a Kipp-Kopp Gyerekház nagy sikert arató kézműves-foglalkozásokat, játékokat biztosított számukra. 

 Itt mindenki eladó és vevő 

– közölte érdeklődésünkre a főszervező, Kauczki Gyöngyi, aki természetesen maga is árult és elmondása szerint jól pörgött az üzlete. Közölte: 5 éve szervezik a börzét, melyen eleinte ruhákat árultak, majd könyvekkel, cipőkkel, játékokkal és egyéb tárgyakkal bővült, egészült ki a kínálat. 

A helyszínt, a piaccsarnokot az önkormányzat ingyenesen biztosítja, csak az asztalfoglalást kell előre jelezni, szombatra 35 asztal kelt el a jelentkezők között. 

Találkozó újra, ősszel 

 Egy évben általában kétszer tartjuk meg, tavasszal és ősszel, 2020-ban a pandémia miatt mindkettő elmaradt. Bízom benne, hogy idén ősszel is találkozhatunk. A varázsa a rendezvénynek, hogy bár olcsón adunk el, de pár száz forintért jó cuccokat is vásárolhatunk 

– fejtette ki Kauczki Gyöngyi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában