Öt testvér közül immár mindenki a 70-en túli

2022.08.17. 18:50

A legfiatalabb testvér is betöltötte a hetvenet Kormányoséknál

Régen várt napot ünnepel csütörtökön a Kormányos család: az öt testvér közül immár mindenki a 70-en túliak társaságába tartozik. Az idős családtagok még mindannyian fel tudják köszönteni egymást – a legidősebb nővér azt mondja, ez igazi ajándék számukra.

Timár Kriszta

Két éve készült közös kép a Kormányos testvérekről, csütörtökön a legfiatalabb is betöltötte a 70. életévét. Fotó: Karnok Csaba

Különleges napot ünnepel egy megyei család. Kormányosék öten vannak testvérek, a legfiatalabb pedig éppen csütörtökön ünnepli 70. születésnapját. Mindannyian megélték tehát ezt a kerek évfordulót, mi több, a legidősebb nővér, Erzsébet már a 80. születésnapján is két éve túl van. 

Ő kereste meg szerkesztőségünket, mert mint mondta, a mai világban sajnos már nem mindennapi, hogy a testvérek még ilyen idős korukban is mindannyian fel tudják köszönteni egymást.

Németh Jánosné elmesélte, két húgával és két öccsével egész életükben szoros volt a kapcsolatuk. 

– Amíg fiatalok voltunk, mindig összejöttünk névnapok, születésnapok alkalmával, igyekeztünk megtalálni a lehetőségeket, hogy együtt legyünk, nagyon összetartó testvérek vagyunk. Sajnos ahogy idősödünk, ezek a találkozók egyre ritkábbak. Hárman élünk Szegeden, egyikünk Sándorfalván, illetve van köztünk egy szentesi is. Nem a távolság tehát az ok, hanem az egyre romló egészségi állapotunk 

– tárta szét a kezét. 

Fotó: Karnok Csaba
 

Utoljára éppen az ő 80. születésnapján voltak együtt, ezt követően az elmúlt két évben csak egyikük-másikuk futott össze egymással, illetve telefonon tartják a kapcsolatot. 

Az asszony úgy fogalmazott, nagyon remélte, hogy eljön ez a nap, amikor mindannyian elmondhatják magukról, hogy betöltötték a 70. életévüket és ezt még együtt ünnepelhetik. 

– Édesanyánk 54 évig élt. Valószínűleg azt az időt, ami neki nem adatott már meg, elosztotta közöttünk 

– mosolygott. 

Erzsébet, Magdolna, József, Károly és Mária valószínűleg nem tudnak majd közösen koccintani arra, hogy teljessé vált a 70-en túliak családon belüli társasága, a legidősebb nővér azonban bízik benne, hogy lesz még alkalmuk ezt bepótolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában