Helyi életstílus

2022.08.16. 13:17

Három nap a tenger vonzásában - Gyerekek táboroztak Ruzsán

Munkatársunktól

Jó hangulatban és a tenger élővilágának jegyében telt a ruzsai kultúrtábor. Fotó: Ruzsai Közösségi Színtér

Ruzsa. A helyi művelődési és közösségi házban egy cápa fogadja a látogatókat. Az aulában felállított, kartonpapírból készült ragadozó lett a jelképe a közelmúltban véget ért kultúrtábornak, amely a tenger jegyében zajlott. Vörös Tibornétól, a Ruzsai Közösségi Színtér szakmai vezetőjétől megtudtuk, óceánnal kapcsolatos foglalkozásokon, játékokon vehettek részt  a gyerekek. Papírból, agyagból, gyöngyökből készíthettek a témához kapcsolódó tárgyakat, amelyeket a zárókiállítás után haza is vihettek.

– Nagy hangsúlyt fektetünk a természet- és környezetvédelemre, szeretnénk, ha a gyerekek úgy nőnének fel, hogy tudják, miként óvhatják meg az életterünket, a vizeinket vagy éppen a talajt – mondta a táborvezető. A 20 táborlakó drámafoglalkozásokon is részt vehetett. Helyzetgyakorlatok és sok játék után végül összeállt egy kis jelenet, amelyben Orbán József, a Ruzsai Színjátszó Kör vezetője segítette őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában