Dinnyenapot tartottak Ópusztaszeren

2022.08.07. 09:45

Milyen nehéz egy dinnye? - galéria

Timár Kriszta

Nehezebb megtippelni egy dinnye súlyát, mint gondolnánk. Fotó: Karnok Csaba

Szombaton rendezték meg az immár hagyományos dinnyenapot az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A program egyik legviccesebb eleme évekig a dinnyeevő verseny volt, mivel azonban a kihívás látványra sem túl esztétikus és az egészségnek sem tesz túl jót a hirtelen behabzsolt gyümölcs, a szervezők immár a sokkal barátságosabb dinnyesúly-saccoló versennyel tesznek a versengő kedvű látogatók kedvére. Tízen sorakoztak fel a skanzen tanyaudvarán, hogy bebizonyítsák: ránézésre és némi emelgetéssel tökéletesem megmondják, milyen nehéz a gyümölcs, amit a kezükben fognak.

Hamar kiderült, hogy a vásárlási tapasztalat nem előny, hiszen a piacozó háziasszonyok és a magabiztos családapák többsége jelentősen túlbecsülte a dinnyék súlyát. Érdekes, hogy mindenki nehezebbnek gondolta a gyümölcsöt, mint az valójában volt és sokáig úgy tűnt, a felnőtteket egy általános iskolás kisfiú szégyeníti meg, hiszen ő mindössze 30 dekát tévedett. Végül azonban a győztes hölgy 10 dekával közelebb volt a valósághoz, így ő vihette haza az ajándékcsomagot. Versenyen kívül azonban volt egy fiatal férfi, aki még nála is jobban tippelt: ő mindössze 10 dekával lőtt mellé, ráadásul másik két dinnye súlyát is hasonló hatékonysággal saccolta meg ezt követően. Majd legközelebb én is benevezek – mondta mosolyogva, mire megnyugtatták: már csak egy évet kell várni az újabb versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában