Bordány

2022.08.01. 13:22

Ősemberek táboroztak a Faluházban

Idén huszonharmadik alkalommal rendezték meg Bordányban a Nyári Napközis és Faluvédő Tábort a Faluházban.

Jó hangulatban telt a 23. bordányi Nyári Napközis és Faluvédő Tábor. Fotó: Bordányi Faluház

Bordányban a Nyári Napközis és Faluvédő Tábor huszonhárom éves múltra tekint vissza. A közelmúltban megrendezett tábor tematikája az őskor volt, a gyerekek erre a hétre ősemberekké válhattak. Az első nap feladatai voltak a barlangrajzok megalkotása, a csapat totem megtervezése és a névkitűzők elkészítése. Volt még természetesen számháború is. 

Később elkészítették őskori öltözékeiket, fegyvereiket, ékszereiket. Néhány vicces ruházat mellett voltak egészen ízléses és ötletes darabok is. Készültek karkötők, nyakláncok, különböző színűre festett tésztaformák felhasználásával. A hét második felében biciklitúrára indult a csapat az üllési tóhoz, ahol szabadtéri játékokkal, labdajátékokkal telt a délelőtt. A hőség ellenére a gyerekek ügyesen végigtekerték a távot, és élvezték a délelőtti testmozgást. Az ebéd utánra tervezett vízibomba csata sajnos a szeles időjárás miatt elmaradt, így a délutánt just dance párbaj és további számháború töltötte ki.

A 23. bordányi Nyári Napközis és Faluvédő Tábor egyik legizgalmasabb programja az éjszakai sátorozás volt. Fotó: Bordányi Faluház

Természetesen a Szegedi Vadasparkba is ellátogattak a táborozók, ahol a Nemszeretem állatok foglalkozás volt az egyik program. A gyerekek kígyót, teknősbékát, csótányt és vadászgörényt szemlélhettek meg közelebbről, a bátrabbak meg is simogathatták az állatokat. Pénteken reggel a könyvtárban kezdték a napot a csapatok, ahol az őskorról kellett információkat gyűjteni. Amíg egy csapat a könyvtárban dolgozott, addig a többiek mamutmaketteket készítettek. Péntek délután a mesenézés alatt a gyerekek szavazhattak, hogy ki kapja a Tábor Arca címet. A legtöbb szavazatot a lányok közül Tari Natália, a fiúk közül pedig Császár Nimród gyűjtötte.

Az egyik legizgalmasabb program az esti túra volt, ami pizzázással kezdődött, majd Lehel Máté, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat képviselőjének vezetésével túrával folytatódott egy homokos dűlőúton. A visszaérkezést követően az éjszakai számháború nem maradhatott el. Lefekvés előtt még egy késői mozi volt a táborozók kívánsága, így egy utolsó mesét követően mindenki nyugovóra tért a sátrában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában