Hódmezővásárhely

2022.09.24. 16:24

Családi napot tartottak az Alföldi Lovasudvarban - Fotók

A közös élmény üzenetével tartottak családi napot a hódmezővásárhelyi Alföldi Lovasudvarban, ahol az eddig bátortalan kezdő felnőttek is megismerhették állat és ember különös kötődését.

T. Sz.

Kölcsönös figyelem: ló és lovasa közötti oldhatatlan köteléket mindenkinek érdemes megtapasztalnia. Fotó: Tábori Szilvia

A szabadság, a természet, az állatok közelségének örömére szerették volna felhívni a figyelmet a vásárhelyi Alföldi Lovasudvarban azzal a hangsúlyos üzenettel, hogy a lovaglás egész családoknak kínálhat közös programot. A szombati nyílt napjukon kezdők és gyakorlott lovasok navigálták egymást.

Mint azt Gálné Bánfi Katalin, a bodzásparti lovasudvar tulajdonosa lapunknak elmondta: szeretnék aktivitásra sarkallni az embereket a korábbi bezártságot feloldva, egyúttal megmutatni, hogy a lovaglás nem feltétlenül önálló sport. Kifejezetten élvezetes időtöltés lehet egy egész családnak.

Gyakran hangsúlyozzák a lovagoltatás fejlesztő hatását gyerekeknél, de a felnőttek ugyanúgy töltekezhetnek az állatokkal eltöltött időben. Az együttműködés az állatokkal minden korosztályt inspirálhat. 

Az a benyomásom, a felnőttek olykor bátortalanabbak; titkon vágynak a lovaglás örömére, sokan mégsem gyűjtenek elég bátorságot a kezdeti lépésekhez. Elszalasztva ezzel a lelki töltekezés maradandó élményét. A családi nap kitűnő alkalom arra, hogy belekóstoljanak az itteni hangulatba. Az új lehetőségekre nyitottak keresik is az inspiráló pillanatokat 

– hangsúlyozta Gálné Bánfi Katalin. 

Az Alföldi Lovasudvarban hároméves kortól lovagoltatják a gyerekeket, de a kezdő felnőtteket ugyanúgy szívesen látják. A közelmúltban bevezetett játékos lóagility-t pedig kifejezetten azoknak találták ki, akik megrettennek az állatoktól, félnek felülni a hátukra, mégis szeretnének a közelükben lenni. 

Az állat feltétel nélküli szeretetét és bizalmát hatalmas ajándék megérezni, a pozitív lelki hatás vitathatatlan 

– hangsúlyozta a jelenleg húsz lóval működő lovasudvar tulajdonosa. Éppen kedvező élettani hatásai miatt lovasterápiát is működtetnek hosszú ideje. Az eltérő nevelési igényű, vagy mozgásukban akadályozott gyerekekkel szakképzett terapeuta foglalkozik, képzett, ám eredendően is különösen türelmes és figyelmes lovakkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában