Szemetelés

2022.09.05. 21:45

„Csicskagyász” riadót fújtak

Koós Kata

Figyelemfelkeltő üzenettel próbálják csökkenteni a szemetelők számát. Fotó: Jeszenszky Zoltán

Kissé szenvtelen, ám talán annál jogosabb szöveg olvasható a Huszár Mátyás rakpart egyik KRESZ-tábla tartóoszlopára függesztett papírlapon. A figyelemfelkeltő röpirat kihelyezését feltehetően a Kétfarkú Kutya Párt kezdeményezte nagy valószínűséggel azért, mert már nem tűrhették szó nélkül a szemetet, amit a rakpart járókelői hagynak maguk után. 

A hirdetményen az 1990-es években népszerű, amerikai rajzfilmsorozat főhőse, a bolygó kapitánya érdeklődik a szemetelés motivációja iránt. A válaszadás feletválasztással történhet, és a lehetőségek egyike sem fest túl szimpatikus és becsülendő képet a válaszadóról. Igen válasz esetén ugyanis az indok vagy az, hogy a válaszadó még a mamahotel luxusát élvezi, vagy szemernyi érdeklődést sem tanúsít a környezete állapota iránt, vagy nemes egyszerűséggel csak csicskagyász. Esetleg mindhárom opció igaz rá. A válaszlehetőségeket szemléletes és kreatív piktogramokkal is illusztrálták. 

A figyelemfelhívó akció valószínűleg nem oldja meg egy csapásra a problémát, ám ha csak minden harmadik szemetelőt gondolkodtat is el, talán már megérte a fáradság, a tinta és a laminálás költsége. Reméljük, célt ér az ötletes üzenet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában