Szegedi hírek

2022.09.26. 14:00

Emberi történetekkel nyit a Pedagógiai Esték

Kepes András író, újságíró, egyetemi tanár előadásával kezdődik a Mentor(h)áló Pedagógiai esték elnevezésű rendezvénysorozata kedden.

delmagyar.hu

A Pedagógiai Esték Programjait Porkoláb Mihály, az SZTE JGYPK Mentor(h)áló Központ ügyvivő szakértője és Gajdán Árpád, az IH Rendezvényközpont intézményvezetője ismertette. Fotó: Karnok Csaba

Az őszi évadban hat előadással várják a közönséget az IH Rendezvényközpontban. Porkoláb Mihály, az SZTE JGYPK Mentor(h)áló Központ ügyvivő szakértője elmondta, a nyitóelőadás már biztosan telt házas lesz, hatszáz résztvevővel osztja meg Kepes András a munkája során szerzett tapasztalatait, megismert emberi történeteit. 

A sorozat október 11-én Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus, kommunikációs szakértő előadásával folytatódik, akinek szakterülete a pletykakutatás. Az est során azt veszi majd górcső alá, mikor és meddig ártalmatlan a pletyka a munkahelyen, hogyan válik kártékonnyá és hogyan védekezhetünk ellene. 

Október 26-án Kozma-Vízkeleti Dániel klinikai szakpszichológus, család-pszichoterapeuta a család fejlődésének egyik legnehezebb életcklus-váltását vizsgálja. Búcsú a mamahoteltől és a papabanktól című, sok-sok humorral fűszerezett előadását hallgathatják meg az érdeklődők. 

November 14-én Buda Péter nemzetbiztonsági szakértő érkezik az IH-ba, aki olyan nagy horderejű kérdésekre ad majd választ, hogy merre tart a világ és Európa, továbbá, hogy lesz-e harmadik világháború, mennyire jogos az aggodalom egy esetleges nukleáris katasztrófát illetően. 

Fegyverneki Gergő digitálispedagógia-szakértő november 29-i előadásának témáját olyan probléma adja, amely korunkban népbetegségként érinti az ifjú generáció tagjait. Ez a digitális drog, azaz a kütyü- és játékfüggőség. A szakember elmondja majd, hogyan ismerhetik fel a szülők és pedagógusok a függőség jeleit, mit tehetnek az ellen, hová fordulhatnak segítségért. 

A záróelőadást Rácz Zsuzsa tartja december 13-án, aki Állítsátok meg Terézanyut! című könyvével lett közismert és népszerű. A Mi a nők szuperereje? című estjével érkezik Szegedre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában