Izgalmas programok

2022.09.23. 20:12

Közeleg a Kutatók Éjszakája

A Szegedi Tudományegyetem három helyszínen – Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Baján – 500 oktatóval és csaknem 400 ingyenes programmal csatlakozik.

Koós Kata

Képünk illusztráció. Fotó: Pesthy Márton/MW

Az Európai Bizottság idén is megrendezi a Kutatók Éjszakáját, amelyhez a Szegedi Tudományegyetem három helyszínen – Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Baján – 500 oktatóval és csaknem 400 ingyenes programmal csatlakozik. A szeptember utolsó és október első napját érintő esemény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára. A Mérnöki Kar Gépészeti Intézete a mágia iránt érdeklődőket várja a Varázslatok élelmiszerekkel elnevezésű programján, amely során érdekes fizikai kísérleteket végezhetnek majd élelmiszerekkel, illetve saját lávalámpát is készíthetnek. Mutasd a DNS-t, megmondom, ki volt! címmel a SZAOK Igazságügyi Orvostani Intézetének bűnügyekhez kapcsolható tudományos tevékenységébe enged majd bepillantást. Idén újra megnyitja ajtaját Dr. AGY „laboratóriuma”, ahol a 3D nyomtatás rejtelmeivel ismerkedhetnek az érdeklődők. A Füvészkertben éjszakai kalandtúrára várják a családokat, amely során a kert zegzugaiban elrejtett állomáshelyeket a sötétben, elemlámpa és térkép segítségével kell megkeresni. Az SZTE mobilapplikációval segíti az érdeklődőket az este megtervezésében, a részletes program a https://app.kutatokejszakaja.hu/intezmenyek/szegedi-tudomanyegyetem weboldalon elérhető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában