Szegedi hírek

2022.09.22. 10:57

Reggelivel várták a biciklis diákokat - Galéria

Frissen sült pogácsával fogadták a Gregor iskolában csütörtökön azokat a gyerekeket, akik biciklivel érkeztek. Az autómentes napon minden kerékpárt szakemberek vizsgáltak át, illetve ügyességi pályát is kialakítottak a sportpályán.

T.K.

Fotós: Karnok Csaba

Autómentes napot tartottak csütörtökön a Gregor-iskolában. Arra kérték a gyerekeket, aki csak teheti, kerékpárral érkezzen aznap reggel. A sportos gyerekeket, akiket a csípős időjárás sem tántorított el a mozgástól, bringás reggelivel várták: frissen sült pogácsával vendégelték meg őket az udvaron, ahol biciklis témájú zenék szóltak egészen a tanórák kezdetéig. A becsengetéskor készült még egy csoportkép, melyhez kerékpárt formázva álltak fel a sportpályán, majd osztályonként vehettek részt a délelőtt folyamán a kerékpáros témában szervezett programokon.

– Kitelepült hozzánk az egyik kerékpárbolt, a kollégák átvizsgálták minden gyerek biciklijét. Ha valami apróság hiányzott róla, még pótolták is – mesélte K. Szabó Ágnes szervező. De az állomáson olyan hasznos dolgokat is megtanítottak a fiataloknak, mint hogy hogyan kell megtakarítaniuk, vagy apróbb dolgokat megszerelniük járművükön. A programba a két iskolarendőr is becsatlakozott. Az udvar másik felében szlalompályát alakítottak ki, a Szegedi Kerékpáros Sport Klub pedig azt mutatta meg a gyerekeknek, milyen az, ha nem csak közlekedésre, hanem sportolásra használják a biciklit.

Pocsai Blanka intézményvezető elmondta, a rendezvény célja, hogy az ökoiskolaként működő intézmény diákjai tapasztalják is meg, mit jelent környezettudatosan élni. – Külön öröm számunkra, hogy a programot több újszegedi cég is támogatta, vagyis a lakókörnyezetünkben lévő vállalkozókat is be tudtuk vonni az akciónkba – tette hozzá.

A 7. osztályosok korábban készítettek egy angol nyelvű társasjátékot a kerékpározás témájában – ezt minden osztály megkapta kicsinyített formában. Így a kerékpáros program csak az udvaron ért véget délben: a napköziben tovább játszhattak és azok is biciklire pattanhattak képzeletben, akik ezúttal nem két keréken érkeztek iskolába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában