PR cikk

2022.09.21. 10:41

Sok dologtól függ a keringető szivattyú ár

delmagyar.hu

Forrás: elements.envato.com

A szivattyú tekinthető a fűtési rendszer lelkének. Éppen ezért, alaposan végig kell gondolnunk a választást, ha szeretnénk kiélvezni a kiépített rendszer minden előnyét. Több tényezőt is figyelembe kell venni a vásárlás során, amiből az egyik legmeghatározóbb a keringető szivattyú ár. Elvégre a rendelkezésünkre álló összeg alapján válogathatunk a különböző modellek között.

A keringető szivattyú ár alapján történő kiválasztása

Laikusként azt gondolhatnánk, hogy a minél drágább, márkásabb modell mellett érdemes dönteni, holott sok más szempontot is figyelembe vehetünk és kell vennünk ahhoz, hogy igazán hatékony rendszert építhessünk ki. Elsősorban azt kell szem előtt tartanunk, hogy a szivattyút igazítjuk a rendszerhez és nem fordítva. Ez esetben nem feltétlenül a legdrágább modell fog eleget tenni az elvárásainknak. Attól, hogy nem olyan magas a keringető szivattyú ár, az még lehet egy igazán minőségi termék. Sőt, a nívós szivattyú gyártócégek igyekeznek minél több modellel előrukkolni, hogy lehetőleg betömjenek minden piaci rést.

Keringető szivattyú ár gazdaságos formában

Nem minden a teljesítmény, hiszen alacsony térfogatáram esetén éppen, hogy nem szükséges egy túl erős modellt vásárolni a rendszerhez. Így pont az egyik legnagyobb előnyét iktatnánk ki azzal, hiszen az egész túl zajossá válna. A csendes működés kiemelkedően fontos egy fűtési rendszernél.

A Grundfos és a Wilo termékei kiválóan alkalmazhatóak többféle fűtésrendszerhez is. A padlófűtés egy külön kategóriába tartozik a keringető szivattyú ár tekintetében. Ezen fűtési megoldás esetében nagyobb teljesítményű szivattyút érdemes beszerezni, mint ami a radiátoros fűtés esetén elegendő lenne. Ez pedig a nyomásveszteség és az alacsony hőmérséklet különbségek miatt van.

Továbbá a keringető szivattyú árát befolyásolhatja az is, hogy milyen felújítások voltak korábban az épületben. A nyílászárók, a falak hőszigetelőképességét szintén jó, ha figyelembe vesszük. De egy

termosztatikus szelep megléte vagy hiánya is meghatározhatja a végösszeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában