Szegedi hírek

2022.10.02. 18:06

A jó pacal titka az alapanyag

Újra összejöttek a pacalpörkölt rajongói vasárnap délután Tápén. Ráadásul versenyeztek is, hogy ki főzi meg finomabban a marhagyomrot. A végeredményt még nem tudjuk, de mindegyik bográcsban finom pörkölt készült.

S.Z.

Szeged - Tápé 2022.10.02. Tápé búcsú Pacalfőzőveseny képen: fotó: Török János TJ DM délmagyar

Még nem volt dél, de már nagyon jó volt a hangulat Tápén, a Kispiac melletti téren, ahol pacalfőzőversenyt rendeztek, már a sokadik alkalommal. Most egy kicsit kevesebben voltak az eddig megszokottnál, de ez semmit sem vont le a rendezvény értékéből, az ételek ugyanolyan jókedvvel készültek, mint korában.

Az egyik legvidámabb csapat a Horgászok a pácban volt. A szószólójuk, Rovó Tamás elmondta, hogy különösebb titkos receptjük nincs, csupán annyi, hogy szeretetből és buliból főznek. Kiderült, hogy a csapat tagjai gyerekkori barátok, legalább harminc éve sülve-főve együtt vannak. A felkészülésük egyébként nem ment zökkenőmentesen, mert szinte mindent otthon hagytak, amit lehetett. Fűszerpaprikáért például Ásotthalomig kellett elrohanni egyiküknek, hogy el is készüljön a pacal.

Azt azért megtudtuk a beszélgetés végére, hogy a jó minőségű alapanyag is fontos, meg persze az előkészületekre is figyelni kell, hogy finomat főzzenek.

Nem messze a horgászoktól Gál Róberték főztek, ők azért kicsit megfontoltabban markolták a fakanalat. Ez nem is véletlen, ugyanis tavaly aranyérmet nyertek. A csapatvezető azt mondta, hogy idén sem szeretnék alább adni, a győzelem a céljuk.

A pacalon kívül volt olyan asztal, ahol sült halat és pogácsát is kínáltak az arra járóknak, aki pedig valamilyen édesebbre vágyott, az kürtőskalácsot kóstolhatott.

És, ahogy már lenni szokott az ilyen főzőversenyeken, itt sem indult el a munka addig, amíg nem gördült le a torkokon néhány kupica pálinka, egy kis sörrel, vagy borral kísérve. Hogy ki nyerte a versenyt, lapzártánkkor még nem tudtuk, de az nem is igazán fontos. A lényeg, hogy mindenki jól érezte magát a pacalpárbajon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában