Szegedi hírek

2022.10.15. 12:21

Lencsevégre kaptuk a pompázatos szegedi őszt - fotógaléria

A természet minden nap ámulatba ejtő alkotással örvendeztet meg minket.

Kiss Anna

Fotó: Sándor Judit

Szegeden is fákat színez egy cerkával az ősz, ahogyan azt énekelte egykor a 2007 áprilisában feloszlott, többek közt a balkáni népzenék és a reggae stílusok keverékét játszó alternatív eklektikus zenekar, az Amorf Ördögök. Megyeszékhelyünkön is néhány perc alatt az aranysárga napból bíbor alkonyat lett, a természet pedig minden nap ámulatba ejtő alkotással örvendeztet meg minket.

Most ezeket a remekműveket szedtük egy csokorba Sándor Judit kolléganőnk segítségével. Fotóin látható egy Zrínyi utcai lakóház, mely nem kaphatott volna irigylésre méltóbb díszítést annál, mint amit most a ráfutott, vörösbe borult növényzet ad számára. De a Vitéz utca, a Dóm tér, a Holt-Maros, az újszegedi liget, a Foka, a Szent István tér és a püspöki palota, valamint a Boldogasszony sugárút és Szivárvány utca kereszteződésének őszi arcát is láthatják olvasóink a képeken.

Egytől egyig gyönyörű látványt nyújtanak, hiszen a fák ilyenkor mutatják meg szerintem valódi énjüket, a tavaszi zöldellés csupán árnyéka mostani külsejüknek. Bár eltűnik a meleg és korábban lesz sötét, de a természet kárpótol minket ezekkel a tüzes színekkel.

A szegedi őszből az egyik személyes kedvencem a Földmíves és a Dobó utca sarkán álló hatalmas, aranysárga öltözékben tündöklő fa, melynek környékén időnként ide-oda kószál néhány aranyló levél.

George Eliot angol írónő azt mondta egyszer, hogy ha madár lehetne, mindenütt az ősz nyomában szállna a világban. Ha nem is az egész világban, de megyénkben mi is az ősz nyomába eredhetünk a hétvégén, hiszen az időjárás is kegyes lesz hozzánk, a túra során pedig magunkba szippanthatjuk az ősz illatát, mely igazi gyógyír lehet a nyugtalan léleknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában