Rendhagyó kiállítás

2022.10.05. 21:27

Micimackó és medve barátai ellepték a Jerney iskolát

Különleges kiállítást rendeztek be az Állatok világnapja alkalmából a dorozsmai Jerney-iskolában.

Timár Kriszta

A maciknak nem kell bejárniuk az órákra, megvárják a gyerekeket az aulában. Fotó: Karnok Csaba

Arra kérték az alsósokat, hozzanak be plüss macikat, hogy egy kis plusz boldogságot költöztessenek be velük a falak közé. Volt, aki kevéssé jó szívvel vált meg még erre a pár napra is játék barátjától, de valószínűleg az aggódó gyerekek is megnyugodtak, amikor a tárlat megnyílt az aulában. A nagyobb medvék porcelánnal megterített asztalnál üldögélnek, bölcsőben álldogálnak vagy egy puha kuckóban pihennek, a kisebbekre pedig vitrinben vigyáznak olyan mesekönyv hősök, mint Boribon, a tévémaci vagy éppen Vackor. A plüssök mellett ugyanis macis témájú könyveket is bemutat a kiállítás, melyet a gyerekek rajzai tesznek teljessé. Őket arra kérték, vessék papírra kedvenc medvéjüket, így a díszes társaság tagjává vált Micimackó, Paddington és Kung-Fu Panda is.

Bár a szeretgetni való plüssök nyilvánvalóan nagyon vonzók a kicsik számára, mégsem piszkálja senki. Sőt olyannyira az aula részeivé váltak ezek a kedves macik, hogy a gyerekek el sem akarják őket engedni. Így közkívánatra nem bontották el az eredetileg tervezett tegnapi időpontban a tárlatot, az még egy hétig látható lesz. És nem csak az ide járó diákok számára, az iskolában szívesen fogadnak óvodás csoportokat is, akik kíváncsiak erre a szívmelengető kiállításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában