Szegedi hírek

2022.11.29. 17:30

A kémia felkészüléshez nyújtanak segítséget

Az SZTE is részt vett annak a platformnak a bővítésében, amelynek célja, hogy a közép- és emelt szintű kémia érettségihez nyújtson segítséget a diákoknak. Az előadók az elmélet mellett tizenkét kisfilmben számolásos példákat is megoldanak, segítve az összefüggések megértését, a tanultak alkalmazását.

Munkatársunktól

Illusztráció: Molnár Péter

A közép- és emelt szintű kémia érettségihez nyújt elengedhetetlen tudást az Egis kezdeményezésére a Műegyetem, az ELTE, a Semmelweis Egyetem, valamint az Szegedi Tudományegyetem közreműködésével áprilisban indított sokszinukemia.hu pályaorientációs platform. A honlap ingyenesen, regisztráció nélkül látogatható, felületén az emelt szintű érettségihez szükséges teljes tananyag megtalálható. A tudnivalókat – követve az érettségi tematikáját – egyetemi előadók kisfilmekben magyarázzák el, prezentációjuk pedig le is tölthető. 

Az eddig közzétett tananyag most új elemekkel bővült. A már feldolgozott tananyag és típuspéldák mellett a frissen publikált kisfilmekben olyan feladatok megoldása, illetve magyarázata látható, amelyek korábban érettségi példasorokban szerepeltek. Mivel az érettségik felépítése azonos, és a példák hasonló sémát követnek, a megfelelő feladattípusok gyakorlásával, a megoldási módszerek elsajátításával a diákok eredményesen készülhetnek fel az előttük álló vizsgára.  A tizenkét új kisfilmen az SZTE Gyógyszerésztudományi Karának tanárai is mutatnak meg típuspéldákat, hogy ezzel is segítsék a kémiaérettségi előtt álló diákok felkészülését.

A Sokszínű Kémia platform újabb elemeinek elkészítése során nem titkolt célunk volt, hogy feladatmegoldásokon és magyarázatokon keresztül rámutassunk a kémia érdekes és izgalmas világára – mondta el Zupkó István, az SZTE Gyógyszerésztudományi Karának dékánja. 

Az elkészült tananyag egyébként azok számára is nagy segítség lehet, akik középszinten terveznek érettségizni, ha hosszabb kihagyás után veszik újra elő a kémiát, illetve hogy a már felsőfokú képzésben részt vevő első éves hallgatók átismételjék a középiskolai tananyagot.

Címkék#SZTE#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában