Karácsonyi díszítés

2022.11.29. 21:45

Fából hóember Balástyán

delmagyar.hu

Fakorongokból, szeletekből formáltak hóembert Balástyán. Fotó: Imre Péter

Minden kicsi és nagyobb településen van valamilyen karácsonyi díszítés, akad, ahol "csak" az adventi koszorú készíti fel az ottaniakat és az arra járókat az ünnepi hangulatra, viszont van, ahol több elemből áll az életkép.

Balástyán a Páduai Szent Antal Katolikus Templom előtti téren természetesen elfoglalja az őt megillető helyet az adventi koszorú a négy gyertyával, van kivilágítható szarvas szán elé fogva, és felfújható Mikulás és jegesmedve, kicsinyével, vagyis bocsával a hátán. Aranyos, biztosan sok gyerek kedvence a jókedvű maci család.

Számomra a legérdekesebb a facikkelyekből, korongokból kialakított két hóember. Az alakjuk miatt következtettem arra, hogy azt jelenítik meg – a helybeliek megerősítették –, a legnagyobb kör után következik a közepes, ami a testet és a legkisebb, ami a fejet formázza. Tehát Balástyán már van hóember, bár még nem az igazi. Ezért is kívánom – és nemcsak a balástyai kicsiknek és nagyoknak –, hogy végre újra fehér karácsonyunk legyen, jó vastag, fehér, ropogós hóval.

Ez lenne az igazi ajándék, és akkor egymás után nőhetnének ki a földből az igazi hóemberek, cirok-, de inkább vesszőseprűvel a kezükben, répaorral és lyukas piros lábassal a fejükön. És utána lehetne egy frankót szánkózni.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában