Faültetés Makón

2022.11.22. 18:49

Hatvan facsemetét nyert a város

A fák közül az első 13 darabot kedden ültették el a makói kórház parkolójában a Galamb Agrárszakképző, illetve helyi közmunkások közreműködésével.

Szabó Imre

A kórházi parkolóban néhány perc alatt sikerült elültetni a kis fákat. Fotó: Szabó Imre

60 darab facsemetét nyert a makói önkormányzat a MOL Új Európa Alapítványának egyik pályázatán. A fák közül az első 13 darabot kedden délelőtt ültették el a makói kórház parkolójában a Galamb Agrárszakképző, illetve helyi közmunkások közreműködésével – tudtuk meg Csermák Szilviától, a város zöld programjának tanácsnokától. Az ültetésben ő is részt vett. Az itt elültetett fák korai juharok voltak.

A többi fa is megérkezett Makóra még kedden. A római katolikus temetőben 5 platánt ültetnek el, Makó-Rákoson a játszótéren és a Táncsics Mihály utcában 5-5 korai juhart, a Szikszai-iskolánál 2 korai juhart és 12 pusztaszilt. A Nyizsnyai utca 7 keskeny levelű kőris kap, a Verebes utca 3 szivarfát, a görögkatolikus temető 3 keskeny levelű kőrist, a templom kertje pedig 2 ezüst hársat. 3 korai juhar kerül földbe a Gőzmalom utcában. Azt, hogy hova milyen fa kerüljön, a talajtípusok függvényében Baranyi Katalin főkertész döntötte el. Azt is megtudtuk, hogy közben zajlik a babafák ültetése – Makón minden újszülött tiszteletére elültetnek egy fát –, illetve folyamatosan pótolják a tavasszal elültetett, de időközben kiszáradt csemetéket. A már meglévőket pedig fadoktorok vizsgálják meg időről időre, és az ő szakvéleményük alapján dől el, mi lesz a további sorsuk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában