Minibölcsőde

2022.11.07. 12:58

Immár Pusztamérgesnek is van bölcsődéje - Galéria

Minibölcsődét adtak át hétfőn Pusztamérgesen. Az első két kicsi már aznap meg is kezdte a beszoktatást, a tervek szerint decemberre mind a hét, már beíratott kisgyermek itt tölti majd a napjait.

T. K.

A két első bölcsis segédkezett a szalagátvágásban. Fotó: Török János

Soha nem volt még önálló formában bölcsődei ellátás Pusztamérgesen, Papp Sándor polgármester éppen ezért ünnepnapnak nevezte hétfőn, amikor átadhatták a Babóca Bölcsődét. Mint fogalmazott, bízik benne, hogy az idei év második legnagyobb beruházása segíti majd a települést népességmegtartó erejében. 

Az intézményt 150 millió forintos pályázati pénzből építették meg az óvoda szomszédságában. Az ingatlanban egy csoportszoba található a hozzá tartozó öltözővel, mosdóval és melegítőkonyhával. Csótiné Ördög Edit intézményvezető elmondta, a bölcsődét a Homokháti Szociális Központ működteti. Reményét fejezte ki, hogy meg tudják majd szolgálni a bizalmat.

A minibölcsődében két kisgyermeknevelő és egy dajka várja a beíratott hét kisgyermeket. Közülük ketten, Natália és Soma már tegnap megkezdhették a beszoktatást. Ők vettek részt az ünnepélyes szalagátvágáson is, nekik köszönhetően hamar ki is derült, milyen jó játék a nemzeti színű szalag. 

További öt kicsit várnak még az intézménybe, decemberre mindannyian itt töltik majd napjaik egy részét. A férőhelyek pillanatok alatt beteltek, így a település vezetői abban bíznak, hogy hamarosan már azon kell majd gondolkodniuk, hogyan bővíthetnék bölcsődéjüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában