Szegedi hírek

2022.11.24. 20:40

Jótékonysági estet tartottak az elfogadás jegyében Szegeden - Galéria

Jótékonysági esten mutatták meg a mozgásukban akadályozott fiatalok, hogy ők is ugyanolyanok, mint az egészséges embertársaik, hogy nekik is a bal oldalon dobog a szívük, ahogy mindenki másnak. Az egymás iránti elfogadásra hívta fel a figyelmet két szegedi alapítvány csütörtök este.

Kiss Anna

A szeretetről, a békéről és az elfogadásról szólt a csütörtök este Kecskéstelepen. Fotó: Gémes Sándor

Fogom, értékelem, közvetítem – ezeknek a szavaknak a kezdőbetűiből állt össze a F.É.K. Projekt, amelyet idén szeptemberben indított útjára a szegedi Fekete István Általános Iskola, és amelynek célja, hogy a mozgásukban akadályozott tanulók megmutathassák, hogyan sikerül elfogadó közösségeket kialakítaniuk, de cél az is, hogy az embereket elfogadóbbá tegyék a mássággal kapcsolatban. A kezdeményezéshez a Nem Adom Fel Alapítvány is csatlakozott.

Így csütörtök este közös jótékonysági estet tartott a Kecskéstelepi Művelődési Házban az iskola Csillogó Szemekért Alapítványa és a Nem Adom Fel Alapítvány. A rendezvényen minden osztály, a tanári kar, Merényi Nicolette magánénekes, Kiszely Zoltán színművész, valamint a Nem Adom Fel Alapítvány több tagja is szívmelengető produkciót adott elő.

Az eseményen Sáriné Vetró Zsuzsanna intézményvezető elmondta, a téma, amely az ötletet adta a projektjükhöz, minden ember számára aktuális, hiszen nap mint nap szembesülhetünk a mássággal, és az ezzel kapcsolatos sztereotípiákkal, a küzdelemmel, amelyet az érintett emberek élnek meg a mindennapjaikban. Kiemelte, iskolájuk feladata, hogy tanulóik és családjaik körében elültessék az egymás iránti elfogadás és tisztelet alapértékeit, valamint a gyerekek látásmódján keresztül felhívják erre a szegediek, vagy akár az egész ország figyelmét.

A program részeként osztályonként 10-10 darabot kaptak a diákok abból az 1000 darumadárból, amelyeket Kiss Zoltán, a Nem Adom Fel Alapítvány munkatársa készített, és amelyek a békét, a kitartást és a szeretetet hirdetik. Az egész országba jut majd ezekből a madarakból a Nem Adom Fel Béke Turné részeként.

A két alapítvány küldetésének fő támogatója Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője, aki az esten azt mondta, nagyszerű célokat tűzött ki a két alapítvány, a szeretetet és a toleranciát hirdetik, amelyre most különösen nagy szüksége van a világnak. Papp Szabolcs pedig, a Nem Adom Fel Alapítvány elnökeként arra biztatott mindenkit, hogy ne adják fel, ha nehéz helyzetbe sodorja őket az élet, merjenek mosolyogni ezekben az időszakokban is, és ha hisznek magukban, akkor találnak megoldást a helyzetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában