Ásotthalom

2022.11.30. 16:40

Karácsonyi angyalokat keresnek Ásotthalmon

Legyél Te is Karácsonyi Angyal! Ezzel a felhívással keresik Ásotthalmon már negyedik éve azokat, akik hátrányos helyzetű gyerekek kívánságát teljesítenék és ajándékot vennének nekik karácsonyra.

Munkatársunktól

Évről évre egyre népszerűbb. Negyedik éve hirdetik meg Ásotthalmon a Legyél Te is karácsonyi angyal jótékonysági akciót, amelyben gyerekek kívánságait lehet teljesíteni. ARCHÍV Fotó: Török János

Korábban megírtuk, az ásotthalmi önkormányzat, a családsegítő- és gyermekjóléti, a tanyagondnoki szolgálat és a művelődési ház idén is közösen gyűjti a rászoruló gyerekek karácsonyi kívánságait. 

– Az ötlet onnan jött, hogy tudom, településünkön vannak segítőkész, jólelkű emberek. Ha az ajándékozás és az adományozás konkrétabb és személyesebb, akkor talán még szívesebben adnak, mint amikor általánosságban gyűjtünk tartós élelmiszert, vagy bármit főleg a karácsonyi ünnepek alkalmával. Azt is észrevettem, hogy vannak olyan családok, akiknél sajnos nem úgy kerül a karácsonyfa alá, mint ahogy azt a gyerekek szeretnék. A két dolog ötvöződött úgy, hogy összegyűjtjük ezeknek a gyerekeknek a konkrét kívánságait, majd szétosztjuk azokat a karácsonyi angyalok között, akik akár választhatnak is kívánságot – magyarázta az egyik ötletgazda, Papp Renáta polgármester.

Minden évben egyre többen jelentkeznek és a szervezők örömmel tapasztalják, hogy az ajándékozók sokszor túllépik az ötezer forintban meghatározott értékhatárt.

– Örömmel látom, hogy gyakran jóval nagyobb értékben hoznak ajándékot, ami minden évben így történik – tette hozzá a polgármester. Nemcsak helyből, hanem már Szegedről és külföldről is érkeznek ajándékok. Tavaly már svájci ajándékozó is csatlakozott a felhíváshoz. 

A gyerekek kívánságait december 16-ig lehet elvinni. Információt a +3620/373-1047-es, vagy a 62/291-002-es telefonszámon és a művelődési házban lehet kérni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában