Makó

2022.11.27. 12:32

Kétszázadszor rendezett ételosztást a Heti Betevő - Galéria

– Mindig nagyon várom az ételosztást, itt nagyon finom az ebéd! – dicsérte a kosztot egy idősebb férfi a Heti Betevő nevű civil szervezet hétvégi makói ételosztásán, amit ezúttal is a Királyhegyesi utcai idősklub tágas udvarán rendeztek meg. Aki akarta, helyben fogyasztotta el az ételt, de el is lehetett vinni.

Szabó Imre

A Heti Betevő kéthetente nagyjából 120 embert vendégel meg Makón a Királyhegyesi utcai idősklub udvarán. Fotó: Szabó Imre

A mostani ételosztásba egy négy fős önkéntes csapattal bekapcsolódtak a Continental helyi üzemének dolgozói is. Kovácsné Papp Csilla HR-specialista elmondta, a csülkös babgulyást és az almás kockát az üzemi konyha készítette el 120 főre. A főétel mellé a jelentkezők kenyeret és gyümölcsöt, illetve a támogatók jóvoltából süteményt is kaptak.

– Egész évben sok helyen igyekeztünk karitatív munkát végezni. Most, Advent idején úgy gondoltuk, meleg étellel segítünk – mondta lapunknak.

A gyár egyik dolgozója, Erdélyi Andrea üzemi adminisztrátor azért vett részt az akcióban, mert úgy gondolja, segíteni jó. 

– Öröm látni, hogy a megvendégeltek hálásak. Olykor egy tál étel is lehet nagy segítség – hangsúlyozta.   

A Makón most kétszázadik alkalommal ételt osztó Heti Betevő egyik önkéntese, Nagy-Dávid Andrea elmondta, csapatuk 15-20 tagból áll, és a rászorulókat kéthetente vendégelik meg éttermi minőségű meleg étellel. Ennek a hátterét egyrészt központi gyűjtésből teremtik meg, de helyben is segít sok vállalkozó, magánszemély. Lehet nekik utalni és perselyeket is helyeztek ki mintegy 30 helyen. 

– Tapasztalataink szerint növekszik a vendégeink száma, tavalyhoz képest nagyjából 20 fővel többen vannak. Karácsonykor olykor meg is duplázódik a létszám – tette hozzá. 

Egyébként országos mozgalomról van szó, ami a fővárosból indult 2013-ban – ma már többek között Pécsett és Székesfehérváron is működik. Makón először 2014-ben volt ételosztás Kormány Gábor és barátai jóvoltából.

A Heti Betevő legközelebb december 10-én tart ételosztást Makón, másnap pedig jótékonysági sütivásárt rendeznek a városi adventi ünnepségen. Még szenteste délelőttjén, azaz 24-én is megvendégelik a rászorulókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában