Ásotthalom

2022.11.19. 12:00

Kiadvány készült a Bedő parkjának növényeiről

Az ásotthalmi erdészeti technikum parkja címmel jelent meg új kötet az Al­földi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakmai műszaki vezetője, Andrési Pál szerkesztésében.

Munkatársunktól

Újabb könyvet adtak ki. Az ásotthalmi erdészeti technikum parkjának növényeit bemutató kötetet Andrási Pál szerkesztette. Fotó: Török János

 – Az Agrárminisztérium környezeti nevelési programban kiírt pályázatra készült el ez a könyv. A program részeként készítünk minden évben egy ismeretterjesztő kiadványt, ennek a sorozatnak egy része az iskola parkjának növényvilágát bemutató könyv – mondta Andrésiné Ambrus Ildikó, az intézmény igazgatója.

A kötet szerkesztője és fotóillusztrációk készítője, Andrési Pál hangsúlyozta, nem csak az ő munkája, kollégái sokat segítettek neki. A könyv történeti visszatekintéssel kezdődik, mivel a park az iskolával együtt született.

– Amikor 1883-ban az iskola helyét kijelölték, itt lehet, hogy csak egy-két fa volt, de gyakorlatilag egy üres pusztaság volt. Elődeink kezdték el a parkot létrehozni. A park parcellákra van osztva, én is így mutatom be, végigkísérem az olvasót, mindenhol egy-egy növényt mutatok be részletesen – mondta a szerkesztő. 

A parkban körülbelül 200 növényfaj él. Hátul táblázatban összefoglalva szerepel, melyik fafaj hol található, a különlességek külön felsorolva koordinátákkal. A könyvet, Andrési Pál legnagyobb örömére már a diákok is forgatják, egyikük a könyvtárból kölcsönözte ki, hogy növénygyűjetményéből hiányzó fajokat a koordináták segítségével könnyebben megtalálja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában