Kübekháza

2022.11.11. 18:29

Lámpásokkal és zsíros kenyérrel ünnepelték a Márton-napot - Galéria

A település óvodásai együtt ünnepelték a Márton-napot péntek délután.

delmagyar.hu

A Márton-napi felvonuláson az ovisok mellett a nagyobb testvérek és a szülők is részt vettek. Fotó: Karnok Csaba

 A program délelőtt arcfestéssel és néptánccal kezdődött, majd délután Tengeri Attila zenés interaktív előadását nézhették meg az iskolaépületben. A műsor végén csatlakoztak hozzájuk a nagyobb testvérek és szülők, így a lámpás felvonuláson már jelentős tömeg vett részt. A kicsik saját készítésű világító eszközökkel a kezükben meneteltek végig a Főtéren. 

A hagyományos, festett befőttesüvegeken kívül itt láttuk libás lámpásokat is: a papírból kivágott fej és lábak igazán bájos, fénylő hasú madarat varázsoltak a legegyszerűbb edényekből is. Az ovisok egyébként az intézményben már előre elkészítették lámpásaikat, a nagyobbakat pedig a hét elején a könyvtárba várták közös kézműveskedésre, így senki nem maradt egyedi világító eszköz nélkül.

A vidám mentet Márton lovag vezette: a kisfiú büszkén feszített a pónilovon, fakarddal az oldalán és egy kislánnyal a háta mögött. A rövid séta a dísztónál ért véget, amelyet a gyerekek körberaktak mécseseikkel. Ezt követően a polgármesteri hivatalban vendégelték meg a társaságot: az ilyenkor elmaradhatatlan zsíros kenyér mellé meleg teát, sült tököt, birsalmasajtot, és ami a leghamarabb elfogyott: süteményt is kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában