Szegedi hírek

2022.11.25. 18:51

Megkezdődött az adventi ünnepségsorozat Szegeden - Fotók

Egy hétéves kislány, Abigél kapcsolta fel péntek délután az ünnepi fényeket Szegeden.

delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

A gomb megnyomásával Rudolf, a fényszarvas ragyogott fel, illetve a háttérben várakozó fényvillamosok, pár perccel később pedig a teljes belvárosban is felkapcsolódott a díszvilágítás. Ezzel nyílt meg péntek délután Szegeden a Karácsonyi Hetek programsorozat. A Klauzál térről óriásbábos felvonulás vezette át az érdeklődőket a Dóm térre, amely az idei adventi ünnepségsorozat fő helyszíne. 

Itt áll a város nyolc méter átmérőjű adventi koszorúja, amelynek elkészítéséhez 100-150 kéve fenyőgallyat és 40 négyzetméter dróthálót használtak fel. Van Mesés kuckó is, ahol a gyerekeket kézműves-foglalkozásokkal, interaktív játékokkal, mesedélutánokkal várják, a tér közepén pedig természetesen ott van a közkedvelt szalmalabirintus is. Itt kapott helyet egy gyönyörű meseforgó és az óriáskerék is, amelyből csodálatos panoráma nyílik az ünnepi fényekben pompázó belvárosra. 

A kézműveseknél ékszertől a kerámiákon át a téli ruhaneműig számtalan vásárfiát lehet beszerezni, a vendéglátósok pedig sok finomsággal várják a kilátogatókat. Nem árt azonban vastag pénztárcával érkezni, az árak ugyanis jelentősen megemelkedtek tavalyhoz képest. A forralt borból 800, teából 400, a forró csokiból 500 forintba került két deciliter, de utóbbit láttunk kétszer ennyiért is. 

A klasszikus verziók mellett pedig kínálnak forralt gyümölcsbort és baileys-es csokit is, sőt már forralt sörrel is lehet próbálkozni – már ami a melegedést illeti. A kisméretű kürtőskalács darabja 1300 forint, a rétes 850 forintba kerül. A sült kolbászból egy szál 2600 forint, csülökből 10 dekagramm 850 forint, a lepényeket pedig 1700-3200 forint között lehet megvenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában