Pályaorientáció

2022.11.07. 17:30

Mesterségek éjjele a HSZC iskoláiban

Egyszerre lesznek programok Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Makón és Csongrádon.

delmagyar.hu

HSzC Eötvös József Technikum épülete.Fotó: Tábori Szilvia

Mesterségek éjjele néven rendezi meg pályaorientációs eseményeit a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum november 11-én, pénteken 15 és 18 óra között.  Az interaktív, néhol az oktatási intézmények duális partnereinél tartott szakmai bemutatók célja, hogy segítsék a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat. 

A vásárhelyi Eötvös József Technikumban például lehet családi költségvetést modellezni, az aulában a sportszak tart funkcionális köredzést, de bemutatkozik a szépészeti és egészségügyi ágazat is. A robotika szaktanteremben pedig lesz 3D-s nyomtatás. A modern frizura és divatos sminkkészítéssel pedig a szakmai partnereknél is lehet ismerkedni. A Corvin-iskola és a Kalmár Zsigmond szakképző a Városház 1. szám alatti épületben mutatkozik be. Lehet válogatni a Lego robotos, a kipróbálható hegesztő szimulátor, a falazás vagy éppen a vásárhelyi hímzés bemutató közül. De ott lesznek a szakácsok, mixerek, turisztikai technikusok és pincérek is. 

A csongrádi Sághy-iskolában kreatív építészeti, modern villanyszerelési és elsősegélybemutatót terveznek. De lehet csatlakozni meseíráshoz, netán fa dísztárgyak készítéséhez is. Hasonlóan látványos programokkal készül a HSZC makói, illetve három szentesi intézménye is. Részletes program a szakképzési centrum weboldalán. 




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában