Hódmezővásárhely

2022.11.11. 18:10

Mesterségek éjjelén mutatkoztak be a HSZC iskolái

A szakmák érdekességeivel ismerkedhettek meg azok, akik ellátogattak tegnap a HSZC intézményeibe. Az interaktív programok keretében volt 3D nyomtatás, míg az Eötvös aulájában a sporttagozat mutatkozott be.

T. Sz.

A Mesterségek éjjelén a a Lego tanteremben a 3D nyomtatás különösen népszerű volt. Fotó: Tábori Szilvia

Mesterségek éjjele néven rendezett pályaorientációs eseményt a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum péntek délután szerte a megyében. Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Makón és Csongrádon is várták a tanulókat az interaktív iskolai programokra, de arra is volt példa, hogy a külső oktató helyeken tartottak látványos szakmai bemutatókat. Közös céljuk az volt, hogy megkönnyítsék az általános iskolások döntését továbbtanulás előtt, bemutatva a számtalan választható szakma érdekességeit. 

A vásárhelyi Eötvös József Technikum aulájában a sportágazat rendezkedett be. A gyakorlati szekciót Bagi Mátyás edző képviselte, aki második éve oktatja a sportedző-sportszervező tanulókat. Mint azt Bagi Mátyás lapunknak elmondta: óriási lépéselőny a diákoknak, hogy külső helyszínként egy edzőteremben ismerkednek a tananyag gyakorlati részével hetente háromszor.

– Tavaly nulláról építettünk fel egy teljesen új oktatási koncepciót tudva, hogy csak a tanév végén derül ki, működik-e a gyakorlatban. Az eredmények bennünket igazoltak, a tanulók kiváló eredménnyel végeztek – hangsúlyozta Bagi Mátyás. Hozzátette, a diákok egyértelműen könnyebben tanulnak úgy, hogy az elméleti ismereteket egyből alkalmazhatják a gyakorlatban. Gyorsabban és mélyebben rögzül így a tudnivaló. A vásárhelyi edző úgy látja, mivel a legtöbb tanuló aktív sportoló, elhivatottak, tudatosak és felkészültek. Tudják, mit szeretnének elérni. Idén a korábbinál még több eszközgyakorlattal egészítették ki az oktatási programot, hogy még magabiztosabban álljanak helyt.

– Egyre talpraesettebbek a diákok, sokat beszélünk arról, miként álljanak ki az emberek elé edzőként. Kell egy eredendő extrovertált alapszemélyiség ehhez a hivatáshoz, de fejleszthető is ez a készség – mondta el lapunknak.

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában