Szentes

2022.11.18. 17:30

Motoron is jön majd a Mikulás

Úgy tűnik, kifogyhatatlan a leleményessége Szent Miklós kései utódainak: van, hogy szánon, szekéren vagy traktorháton érkezik, Szentesen pedig motoron fog gurulni a Mikulás.

M. A.

Idén is motorhátról osztják majd a szaloncukrot. Fotó: Motoros Mikulások

Ráadásul nem is egymagában, hanem számos segítőjétől kísérve, akik szaloncukor-esővel borítják majd be a várost.

A szentesi motorosok idén is úgy döntöttek, hogy látványos felvonulásukkal mosolyt csalnak a gyerekek arcára. December 4-én már harmadik alkalommal rendezik meg a „Motoros Mikulások” eseményt. Az elmúlt évek sikerei alapján idén is számítanak minden olyan helyi és környékbeli motorosra, akinek van kedve csatlakozni hozzájuk. 

A résztvevőknek azt üzenik a szervezők, hozzanak magukkal egy zacskó szaloncukrot, tegyenek a sisakjukra egy sapkát és öltözzenek fel alaposan, hogy így együtt okozhassanak örömet a gyerekeknek.

A vonulás a hagyományokhoz híven az Aldi parkolóból indul december 4-én, majd a tervek szerint a Csongrádi út – Kossuth utca – Rákóczi utca – Szalai utca – Köztársaság utca – Kiss Zsigmond utca útvonalon végighaladva a bevásárlóközpont parkolójába érnek majd vissza a guruló Mikulások.

Mint a szervezők közölték, a felvonulás után a motorosok kisebb csoportokra oszlanak majd, és bejárják a város többi részét is, hogy azokhoz is eljussanak, akik távolabb élnek a tervezett útvonaltól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában