Ásotthalom

2022.11.18. 21:45

Pulóverben alszik a bedős macska

Az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolában nem csak az erdőben élő állatokra figyelnek a vadgazdálkodás szigorú szabályai szerint, hanem a körülöttük élő háziállatokra is.

Arany T. János

A Bedő erdészeti iskolában a háziállatokra is odafigyelnek. Pulóverbe gömbölyödve alszik a büfébe szokott macska. Fotó: Török János

A minap a büfé előtt az egyik asztal közepén egy cipzáros pulóver hevert. Először arra gondoltam, valaki biztos itt felejtette, de aztán felvilágosítottak, hogy a büfé macskája alszik benne. Így is volt, a macska csöppet sem zavartatva magát a körülötte lévő emberektől, békésen aludt összegömbölyödve a ruhadarabban. A fotó kedvéért a 10. a osztályos Pikó Tamás és Kiss Gergely ültek a macska mellé, de az állat nevét ők sem tudták megmondani.

Gyakran felmerül a kérdés macskatartók körében, hogy biztonságos-e kiengedni a szabadba az állatot. A kinti cicáknak több lehetőségük van a fizikai aktivitásra, a szabadban a macska átadhatja magát az ösztönös viselkedésnek, például élezheti a karmait, ami bent, egy bútoron nem okoz örömet a gazdinak. 

A macska kiengedésének számos előnye van, de vannak bizonyos veszélyei is, például elütheti egy autó, bolhát, kullancsot szedhet össze. A Bedő büféjének macskáját mindez úgy tűnik, nem érdekli, alszik tovább boldogan az asztal közepén egy diák pulóverében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában