Szegedi hírek

2022.11.16. 18:10

Roma gyerekeknek rendeztek szavalóversenyt - Fotók

delmagyar.hu

A bátorság végül minden versenyző esetében legyőzte az izgalmat. A roma fiatalok sikerrel bizonyították tehetségüket. Fotó: Gémes Sándor

Szinte tapintani lehetett az izgalmat szerda délután a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban. A díszterem ünneplőbe öltözött, lelkes roma gyerekekkel telt meg, akik izgatottan várták, hogy szavalataikkal lenyűgözzék a zsűrit és a népes hallgatóságot. A roma fiatalok versemondó versenyét először 2010-ben hirdette meg a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, azóta már hagyománnyá vált a dorozsmai művelődési ház programjainak sorában. A szervezést idén a Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány Életrevalók Tanodája vállalta magára. 

Gonda Éva, az alapítvány ügyvezetője lapunknak elmondta, idén több mint tíz szegedi és környékbeli iskolából 25 roma fiatal három korcsoportban, általános iskolai alsós és felsős, valamint középiskolás kategóriában versengett. 

– A verseny jó lehetőség a cigány származású gyerekeknek, hogy megmutassák a tehetségüket. Örülünk, hogy ilyen szép számmal összejöttek a versenyzők idén is, hiszen manapság nagy dolog, hogy a gyerekek versmondásra adják a fejüket. A költeményeket szabadon választhatták – mondta Gonda Éva. 

Nagy Mihály, a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke hozzátette, azok a gyerekek, akik a verseny első évében szavaltak, mára felnőttek. Testvéreik azonban példájukat követve szintén beneveztek. 

– Ez egy óriási lehetőség, hogy sikerélménye lehessen ezeknek a gyerekeknek, büszkék lehessenek magukra. Sokuknak ez az első élménye, amikor megnyerhetnek valamit – mondta Nagy Mihály. A dobogósok vásárlási utalványt nyertek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában