Makói és szegedi siker

2022.12.09. 20:00

A világ élvonalában táncol Petra és Dénes

A felnőtt mezőnyben, nemzetközi porondon is sikeres a makói-szegedi táncpáros, Szalai Dénes és Balla Petra kettőse. Legutóbb magyar bajnokként képviselhették hazánkat a standard táncok világbajnokságán, és az utóbbi 9 év legjobb magyar eredményét érték el.

Szabó Imre

Szalai Dénes és Balla Petra a világbajnokságon. Fotó: Szalai Dénes és Balla Petra közösségi oldala

Olaszországban, Riminiben rendezte meg a közelmúltban World Dance Sport Federation (WDSF), azaz a Tánc Világszövetség a standard táncok idei világbajnokságát. Ide minden ország a két legjobb párosát delegálhatta. Hazánkat Szalai Dénes és Balla Petra, a szegedi Spirit TSE párosa magyar bajnokként képviselte. A makói-szegedi párosnak ez volt az első felnőtt világbajnoksága. Végül 59 induló közül minden várakozást felülmúlva, az utóbbi kilenc év legjobb magyar eredményeként, egészen az elődöntőig meneteltek és ott a 23. helyet szerezték meg. 

Fotós: Szalai Dénes és Balla Petra közösségi oldala

Dénes és Petra 13 éve táncolnak együtt, ebből 10 éve versenyszerűen. Sikereikről a Délmagyarország már a kezdetektől beszámolt. A különböző utánpótlás-korosztályokban 11-szer voltak bajnokok. Az ifjúsági korosztályban is az eddigi legjobb magyar eredményt érték el: világbajnoki döntőt táncoltak standard kategóriában. Számtalan nemzetközi első helyezés és dobogó szerepel a listájukon, 2020-ban az U21-es világranglistán harmadikok voltak. 

Fotós: Szalai Dénes és Balla Petra közösségi oldala

Az utánpótlás kategóriákban elért hazai és nemzetközi sikerek után most a felnőttek közt is szeretnének minél magasabb szintre eljutni. A magyar bajnokságot idén még az év elején nyerték meg, így harcolták ki az indulás jogát a világbajnokságon. A következő időszak a felkészülésről szólt, a szegedi bázisuk mellett nemzetközi edzőtáborokban készültek a megmérettetésre. Az év folyamán több rangos WDSF-versenyen értek el döntős helyezéseket; jelenleg a világranglistán a 29 helyen állnak, vezetik a magyar ranglistát és országos bajnoki címet is szereztek. Az élsport mellett mindketten a Magyar Táncművészeti egyetem hallgatói.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában