Szegedi hírek

2022.12.05. 20:33

Az egyetemi könyvtárba látogatott a Mikulás - Fotók

Az SZTE Alma Mater a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete. Célja egy olyan közösség építése, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzés után is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással.

delmagyar.hu

Kézműves foglalkozásokkal, ünnepi fotósarokkal és játékokkal várták a szervezők az öregdiákok gyerekeit. Fotó: Gémes Sándor

Ennek a küldetésnek a jegyében rendezik meg immár 15 éve minden december elején a Mikulásváró ünnepséget is az egyetemi oktatók, dolgozók, öregdiákok és családjaik számára. 

Tavaly az ünnepség az online térbe kényszerült, idén azonban ismét személyesen találkozhattak a meghívott családok a Mikulással a TIK-ben.

– Az évek során igazi egyetemi, családi ünneppé vált az SZTE Alma Mater Mikulásvárás. Körülbelül 300 gyerek vesz részt minden évben a rendezvényen, csodálatos látni, hogy akik az első alkalommal még csak totyogtak, ma már kamaszként, segítőként jönnek – mondta Scwimmer-Tóth Tímea alumni referens. 

A gyerekeket kézműves és természettudományos foglalkozásokkal, ünnepi fotósarokkal és játékokkal várták a szervezők hétfőn. Közben adományokat is gyűjtöttek a Családok Átmeneti Otthonának, a hét végéig várják még a felajánlásokat, tartós élelmiszert, tisztálkodási eszközöket, játékokat. Az est leginkább várt programját a Habakuk Zenekar koncertje vezette fel. A Mikulás az emeletről érkezett az izgatott gyereksereghez, és nem volt lurkó, akinek ne kedveskedett volna ajándékcsomaggal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában