Szegedi hírek

2022.12.23. 17:30

Külső helyszíneken várják januárban a gyerekeket

Noha az intézmény kapui januárban és februárban zárva lesznek, mégsem hagyja programok nélkül a gyerekeket a Szent-Györgyi Albert Agóra és a Somogyi-könyvtár. A Gyermekkuckó új, ideiglenes helyszíneken várja a lurkókat, sőt négynapos téli szüneti tábort is rendeznek.

Koós Kata

Mesevarázs és dúdolgató foglalkozásokra, valamint huncutkodó baba-mama klubba várják a gyerekeket. - Illusztráció

Fotó: Kuklis István

 

 

A Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckója januárban hat izgalmas programot is kínál apró, de annál lelkesebb közönségének. Január 11-én Molnár Györgyné Ildikó, könyvtáros mesevarázs foglalkozásra várja a gyerekeket a Katolikus Házba. Másnap Csúcs-Ádok Anita zenepedagógus tart dúdolgató, daloló programot a legkisebbeknek, azaz a 0-3 éves korosztálynak a Honvéd téri Indiso Sóklinika épületében. Január 18-án, 19-én és 25-én szintén közösségi mesehallgatásra invitálja a lurkókat Molnár Györgyné Ildikó. Január 26-án pedig Kalmár Ildikó Pilates oktató rendez huncutkodó baba-mama klubot az Indiso Sóklinikán.

Mindemellett január 3-a és 6-a között téli szüneti táborba várják a gyerekeket az Agóra munkatársai. A tábor helyszíne a Millenniumi Kávéház lesz, ahol minden nap más tematikával rendeznek foglalkozásokat. Az első öko-napon az újrahasznosítás lehetőségeivel ismerkedhetnek majd a táborozók, hogy miként lehetséges kevesebb hulladékkal terhelni a Földünket. Madáretetőt is készíthetnek, sőt azt is megtanulhatják, hogyan segíthetik télen környezettudatosan az állatokat. Január 4-én a Vasúttörténeti Alapítvány gyűjteményében kalandoznak majd a résztvevők, tramtrainnel száguldanak át Hódmezővásárhelyre, visszafelé pedig a szegedi nagyállomáson is kutakodnak majd kicsit. A nap során ugyanis egy különleges rejtvényt is megfejtenek majd a táborozók. A harmadik napon a móka kapja a főszerepet, önismereti és csapatépítő játékokkal várják a gyerekeket. Az utolsó, kézműves napon pedig az alkotókedvű lurkóknak kedveznek. Karkötőket készíthetnek, gyöngyöt fűzhetnek, de természetesen a szórakozásra is lehetőségük lesz. Csapatokban társasjátékozhatnak, játszótéren vezethetik le fölös energiáikat, a Tápéi Fiókkönyvtár munkatársai pedig papírszínházi előadással és diavetítéssel készülnek számukra. 

A tábor díja naponta ötezer forint, a négy napra összesen 16 ezer. Jelentkezni Varga Hajnalkánál a [email protected] e-mail címen lehet, további információ a 70/905-3381-es számon kérhető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában