Szegedi hírek

2022.12.02. 19:11

Lapunk is támogat egy rászoruló családot a Rotary Adventen - Galéria

Lapunk is támogatóként csatlakozott a Klauzál téren zajló MVM-Rotary Adventhez. Péntek délután főszerkesztőnk, Gidró Kriszta adta át az ajándékot egy szegedi kisgyermekes családnak.

Timár Kriszta

Lapunk főszerkesztője, Gidró Kriszta volt pénteken az MVM-Rotary Advent vendége. Fotó: Török János

A második adventi ablak nyílt ki péntek délután a Klauzál téren az MVM-Rotary Advent rendezvénysorozatán. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club összesen 28 család karácsonyát teszi szebbé 100-100 ezer forint értékű ajándékkal. Jótékonysági akciójukhoz cégek is csatlakoznak támogatóként, képviselőik minden nap részt vesznek az adományozó ünnepségen.

A Délmagyarország – ahogyan évek óta – idén is a támogatók között van. Pénteken Gidró Kriszta főszerkesztő adta át egy szegedi családnak az ajándékot. Konkoly Emese Legót és Barbie-babát kapott, a család pedig mindezek mellé jelentős mennyiségű tartós élelmiszert is. A főszerkesztő elmondta, Csongrád-Csanád megye napilapjaként a Délmagyarország szerves része az itteni közösség életének, ezért ahogyan beszámolunk az aktuális információkról, úgy az is feladatunk, hogy ha tudunk, segítsünk.

A támogatottak az ünnepségen adományozó oklevelet vehetnek át, ajándékukat karácsony előtt szállítják ki otthonaikba a rotarysták. Azonban hogy egyetlen család se menjen haza üres kézzel, mindannyian kapnak egy Szent-Györgyi vitamincsomagot. Ezt Gidró Kriszta adta át tegnap délután. Ezt követően a felsővárosi ovisok adtak ünnepi műsort.

A Klauzál téri ünnepségek hétvégén is folytatódnak. Szombaton 17 órakor, vasárnap 17.30 órakor kezdődik a színpadi program. Szombaton a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola adja a műsort, a színpadon pedig Kiss Csaba és Sánta Dániel, a Szegedi Vízilabda Egylet edzője és játékosa segít az ajándékok átadásában. Vasárnap az újszentiváni Tölgyfa Óvoda és Bölcsőde gondoskodik a szívmelengető karácsonyi műsorról, a vendég pedig Vajda Júlia, a Szegedi Nemzeti Színház művésze lesz.

 A helyszínen minden nap 16.30 órától az Interact és a Rotaract tagjai forró teát és forralt bort kínálnak. Az italokért fizetett adományokkal a Szent-Györgyi Albert Rotary Club ösztöndíjprogramját, a januári jótékonysági főzést, illetve a két fiatal klub jótékonysági programjait támogatja minden vásárló. Ünnepi bögrét is lehet venni, amely aztán korlátlanul utántölthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában