Helyi életstílus

2022.12.31. 23:12

Már kora estétől az óévet búcsúztatják Szegeden, Deszken és Algyőn is - Galéria

Nem vártak a zajkeltéssel éjfélig a megyében élők, a megyeszékhelyen már kora este lőtték a tűzijátékot. Szegeden, Algyőn és Deszken is megnéztük, hogyan búcsúztatják 2022-t a Csongrád-Csanád megyeiek.

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

Már kora este elkezdődött a megyeszékhelyen 2022 búcsúztatása, épp hogy besötétedett, dudaszótól és tűzijátéktól volt hangos Szeged. Idén is elmaradt az utcabál és a városi tűzijáték, ennek ellenére tele volt a Széchenyi tér és a Kárász utca, valamint azok környéke.

Előbbi helyszínen mindenféle világítós, színes kiegészítő beszerezhető volt a bulihoz, valamint parókákat és ijesztő álarcokat is be lehetett szerezni, miközben az égbolt folyamatosan villogott, a városlakók pótolták az égi játékot. Találkoztunk fiatalokból álló baráti társasággal, kisgyermekes családokkal és idősebbekkel is, legtöbbjük csillogó öltözékben, szerpentinnel a nyakában, hatalmas mosollyal az arcán sétált.

Ugyanakkor a két, Szeged melletti településen, Deszken és Algyőn is rendesen berobbant a buli 7-8 óra tájékán. Az előbbi községben Király László polgármester és párja, Bene Ildikó magánemberként szervezett vacsorával egybekötött estet. A településvezető lapunknak elmondta, a koronavírus-járvány előtt szintén minden évben tartottak ilyen eseményt, most három év kihagyás után újra megrendezték, ugyanis nagyon nagy igény volt rá.

Megjegyezte, sokak számára elérhető, szórakoztató bulit igyekeztek szervezni, el is kelt minden jegy, sőt, még a kezdés előtt 20 perccel is voltak, akik jelezték, hogy ott szeretnének lenni a sportcsarnokban szervezett partin. Nemcsak helyiek, hanem a környező településekről érkezett vendégek is voltak a rendezvényen, valamint Kanadából és Németországból is voltak bulizók. A vacsora után elkezdődött a tánc, éjfél előtt pedig mindenkit bekérnek majd a kör közepére, és eléneklik együtt a Kör, valamint a Nélküled című számot is, majd a himnusszal hangolódnak az éjfélre, ami előtt közös visszaszámlálás lesz. Utána nagy pezsgőzés és virslizés jön, majd a tombola, hogy szerencsésen induljon az új esztendő. A zárórát hajnal 5-re tervezik.

Algyőn első alkalommal szervezte meg a Generációk szilveszteri éjszakája nevű partit a 2018-ban alakult Reakció Ifjúsági Közösség, melynek vezetője, Oláh Dániel önkormányzati képviselő arról számolt be lapunknak, hogy korábban többször szerveztek már olyan bulit, ahol generációk együtt kapcsolódtak ki, azonban december 31-én még sosem. 

Kiemelte, generációk fogtak össze a szervezésben, tehát a nagyszülők és a szülők is bekapcsolódtak a rendezésbe, díszítésbe. A kezdéskor úgy volt, hogy körülbelül 100-an buliznak majd együtt, végül kimaxolták a Faluház befogadóképességét, 200-an búcsúztatták együtt az óévet. A jelenlévők között voltak szegediek, vásárhelyiek, kistelekiek, kecskemétiek, sőt, elszármazott, Németországban élő algyőiek is. Oláh Dániel kérdésünkre beszélt arról is, hogy szilveszteri falatokkal, virslivel pezsgővel, csokiszökőkúttal várták a bulizókat, valamint a gyümölcsről is gondoskodtak azért, hogy gyümölcsöző legyen az új esztendő, a jó hangulatról pedig Dj Kovy gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában