Ferencszállás

2022.12.05. 21:43

Mikulás a csónak orrában

Szabó Imre

A ferencszállási Mikulás nem mindennapi megjelenésével alighanem a falun átutazók figyelmét is felkelti. Fotó: Jani János polgármester közösségi oldala

Mindenki úgy tudja, hogy a Mikulás a Sarkvidékről, szánon érkezik, amit szarvasok húznak. Ferencszálláson azonban más a helyzet: mint a falu központjában látható, a jó öreg Télapó ide csónakon jön, ráadásul a vízi jármű elején, kitárt karokkal áll, megidézve a Titanic című film emlékezetes pillanatát. Talán még énekli is a híres betétdalt.

Mindez persze nem véletlen. A községházával szemben már évek óta van egy szelfipont, ami az egykori kukutyini zabhegyezők emlékét idézi meg. Egy csónakból áll, amiben két, a gabonát vízről arató alak foglal helyet. Ezt alakította át az alkalomhoz illően az ügyes kezű Bothy Magdi, aki már nem egyszer kápráztatta el ötletes dekorációival a falu lakóit, illetve az erre járókat. A csónakot természetesen külön is feldíszítette: benne most ajándékos dobozok vannak, az oldalán pedig hóember-, grincs- illetve szarvasfej látható. 

A nem mindennapi Mikulást a falu polgármestere, Jani János is megörökítette, majd a fotókat közzétette közösségi oldalán. Bejegyzésében azt is megírta, hogy a helyi óvodások voltak az elsők, akik mindezt láthatták. A véleményük az volt: mindegy hogy ül, vagy áll, mindegy, hogy szánkón vagy csónakon, csak jöjjön és hozzon sok-sok ajándékot a Mikulás! Azt már mi tesszük hozzá: persze azoknak, akik jók voltak egész évben!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában