A rászoruló családok gyermekeit lepték meg, többeknek ez lesz az egyetlen ajándék

2022.12.03. 11:57

Mikuláscsomagot osztott a roma önkormányzat

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szombaton 120 rászoruló kisgyermeket ajándékozott meg egy-egy nagy értékű mikuláscsomaggal, előző nap pedig a vásárhelyi, Észak utcai óvodába is vittek 40 csomagot.

Kovács Erika

– A 3700 forint értékű csomagok tartalmát a roma önkormányzat, illetve magánszemélyként Hanga Csaba képviselőtársam és jómagam támogatásával tudtuk megvásárolni – mondta Mezei Vidor, a vásárhelyi roma önkormányzat elnöke. Arról is beszélt, hogy az Észak utcai Óvoda óvónői keresték meg, hogy a többségében hátrányos helyzetű gyermekeket segítsék megajándékozni. Ezért pénteken 40 csomaggal lepték meg a gyermekintézményt.

– Néhány napja a város vagy valamelyik, a polgármesterhez közelálló civil szervezet használt ruhákat, zsíros kenyeret és néhány szem szaloncukrot vitt a Dobó, Bibó, Janáky utcákon élő gyermekeknek. A szülők panaszkodtak, hogy erre telt csupán az önkormányzatnak. Mindenkinek mi sem tudunk adni, de megtettük a tőlünk telhetőt. Most 120 gyermek kapott ajándékot, jó minőségű édességeket, lesznek családok, ahol más csomag nem is jut télapóra – fogalmazott az elnök.

Lakatos Brigitta 5 gyermekével érkezett a mikuláscsomag osztásra, a legkisebb 2 hetes, a legnagyobb 12 éves.

– Nagyon örülünk a csomagoknak, mert kevés pénzből élünk, abból próbálunk megadni mindent a gyerekeknek. Az ilyen ünnepeknél, mint a Mikulás vagy karácsony, nagyon kell osztanunk, szoroznunk, de valahogy mindig megoldjuk. A roma önkormányzat felajánlásának nagyon örülünk, csak rá kell nézni a gyermekeim arcára – mondta az édesanya.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában