Élelmiszercsomagot vitt az ásotthalmi tanyára

2022.12.28. 14:23

Sándorfalváról érkezett segítség Marika néninek

Gombosné Zámbó Zsuzsanna három nagy zacskó adománnyal látogatta meg szerdán Ásotthalom külterületén élő Káposzta Máriát, aki meghatódva, könnyek közt fogadta a váratlan vendéget.

Munkatársunktól

Sándorfalváról érkezett ajándék Marika néninek. Gombosné Zámbó Zsuzsa három nagy zacskó tartós élelmiszerrel érkezett szerdán. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

Marika néniről karácsony előtt írtunk lapunkban. A 74 éves asszony nehéz körülmények között él düledező, romos tanyáján. Háza néhány éve kiégett, az éjszaka közepén menekült ki az udvara, hóval próbálta megfékezni a lángokat sikertelenül. Azóta feketék a falak és a plafon a koromtól. A karácsonyt idén is egyedül töltötte. A tanyagondnoki szolgálat – mint a többi ellátottnak – neki is segít mindenben, bevásárolnak neki, kiváltják a gyógyszereit.

Cikkünk hatására, a sándorfalvi önkormányzati képviselő úgy döntött, segít Marika néninek.

– Karácsonykor olvastam a cikket. A meleg szobában el se tudjuk képzelni, hogy van, aki így éli a mindennapjait. Döbbenet. Igyekszem segíteni embertársaimon. Amikor lehetőségem van, igyekszem a magam módján hozzájárulni a világ jobbá tételéhez. Pár éve egy sándorfalvi családnak gyűjtöttem össze 100 ezer forintot – mesélte Zsuzsa, aki most saját forrásból vitt ajándékot. Tartós élelmiszerből csomagot állított össze, amelyben volt cukor, olaj, liszt, tészta, tarhonya, májkrém, tej és fűszerek. Olyan élelmiszerek, amelyekből Marika néni főzni tud magának.

Nagy volt az öröm, Marika néni nagyon boldog volt, könnybe lábadt a szeme. Mint minden nyugdíjas hamarabb, már december elején megkapta a nyugdíját, így csaknem hat hetet kellett volna kihúznia a februári nyugdíjig, de az adománynak köszönhetően nem kell azon aggódnia, hogy mit eszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában