Szegedi hírek

2022.12.17. 13:19

Szaloncukrot kapnak a klinikán ápolt gyerekek

Több ezer kisgyerek karácsonyát teszi emlékezetesebbé két cég, ugyanis szaloncukrot visznek kórházban fekvő gyerekeknek. Az ünnepi édességből kapnak a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban ápolt gyerekek is.

Munkatársunktól

Fotó: Picasa

Országosan összesen 2,4 tonna szaloncukrot oszt szét a B+N Referencia Zrt. és a Referencia Mosodák Zrt., az édességből jut az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központ kis betegeinek is.

– A karácsony sok család számára lelkileg megterhelő időszak. Akit nem érint, annak belegondolni is nehéz, milyen érzés, ha a család legféltettebb tagja, a gyermek nem örülhet otthon a karácsonyfának és az ajándékoknak. Ehelyett betegen, a szüleitől, testvéreitől külön, sokszor ágyhoz kötve kell töltenie az ünnepeket. Sajnos szeretteit és az otthon melegét senki sem tudja pótolni számukra. Az apró figyelmességek mégis sokat számíthatnak nekik ebben a nehéz helyzetben – írt a két cég a Délmagyarországhoz eljuttatott közleményében.

Ezt az édességmennyiséget egyébként ügyfeleiknek szánták, ám úgy döntöttek, gyerekeknek adják. A szegedi klinika mellett további 13 budapesti és vidéki kórház gyermekosztályainak, valamint több gyermekalapítványnak és gyermekotthonnak – összesen 2,4 tonna – szaloncukrot osztanak szét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában