Szegedi hírek

2022.12.01. 12:50

Több megyei városban is hagyhatnak el mikuláscsomagot

Hódmezővásárhely, Szeged és Szentes is szerepel az akcióhoz csatlakozó települések térképén.

Delmagyar.hu

Fotó: Huszár Gábor/MW

Idén is meghirdették a "Hagyj el egy mikuláscsomagot" országos kezdeményezést, aminek lényege, hogy mosolyt csaljunk az emberek arcára december 6-án. A kezdeményezés célcsoportja nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is, hiszen ki ne örülne egy apró meglepetésnek? Legyünk mi az a Mikulás, aki december 6-án egyaránt okoz örömet gyermeknek és felnőttnek - küldte közleményben Ancsin Alex, az akció szervezője és ötletgazdája. 

Az elmúlt négy évben közel 20.000 mikuláscsomagot hagytak el az akcióhoz csatlakozók. Idén eddig, több mint 200 településről érkezett visszajelzés az akcióra. A csatlakozó településekről készült térkép ide kattintva érhető el: Hódmezővásárhely, Szeged és Szentes is szerepel rajta. Ha örömet, meglepetést akarunk okozni embertársainknak, ezeken a településeken is hagyhatunk el mikuláscsomagot. 

Az akció szervezője az alábbiakat javasolta: 

"Készíts egy csomagot és hagyd el a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, a bolt mellett, a játszótéren – bárhol, ahol sokszor megfordulsz, ahol sok ember jár és ahol megtalálhatják. A csomagra írj egy rövid üzenetet pl: „Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza! A megtalált csomagról tölts fel egy képet a Hagyj el egy mikuláscsomagot 2022 facebook eseményhez. A bejegyzésedben tüntesd fel a település nevét ahol a csomagot elhagytad és az elhagyott csomagok számát is.”
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában