Helyi életstílus

2022.12.05. 11:00

Szentes: díjazták a virágos várost

Majzik Attila

Büszke virágos köztereire a város. Fotó: Majzik Attila

Idén 29. alkalommal adták át a legvirágosabb településeknek járó elismeréseket, a Virágos Magyarország 2022-es győztesei között több mint 50 díj talált gazdára. A győztesek között volt Szentes városa is, amely a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara díjazásában részesült.

Az ország legjelentősebb környezetszépítő versenye során rekordszámú jelentkezés mellett 339 önkormányzat – köztük 32 határon túli jelentkező – összesen 439 pályázatát bírálta el az elmúlt hónapokban a mintegy 150 tagú szakmai zsűri. A bírálóbizottság kiemelte, hogy az aszályos nyár ellenére érkezett rekordszámú pályázat is rámutat arra, mekkora jelentősége van a helyi közösségek számára a zöld környezet folyamatos fejlesztésének.

A nagyvárosok kategóriájában Debrecen, a 30 ezer lakosnál kisebb városok közül pedig Makó képviselői vehették át a fődíjat, míg Zalakaros lett a fődíjas ezer főnél népesebb kisváros, a legkisebb falvak közül Gyugy lett a legvirágosabb település. Emellett több különdíjat is odaítéltek, ezek közül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elismerését Szentes városa kapta meg.

Virágos közterültek Szentesen. Fotó: Majzik Attila

Mint a zsűri indoklásából kiderül, Szentes tiszta, gondozott település. A városban több védett természeti érték, terület található, mint az Olimpiai tölgy, a Kurca-part vagy a Széchenyi Liget. A kiültetett egy-kétnyári virágokat a Városellátó termeli meg, ebből virágosztást is szerveznek. Az önkormányzat évente kétszer életfát oszt az újszülötteknek, illetve a ballagók is kapnak facsemetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában