Ötvenhatan kaptak ajándékot Hódmezővásárhelyen

2022.12.17. 13:53

Ukrán menekültek és segítőik kaptak csomagot

Ukrán és magyar családoknak osztottak szombaton csomagokat a vásárhelyi városháza udvarán. Az egyenként nagyjából 30 kilogrammos csomagok tisztálkodó és tisztítószereket, illetve alapvető élelmiszereket, többek között egy karton tartós tejet tartalmaztak.

Munkatársunktól

Ötvenhatan kaptak csomagot Vásárhelyen. Fotó: Hódpress.hu

Országszerte minden ukrán menekültet és az őket befogadó közösségek rászorultjait támogatja a Magyar Vöröskereszt. Hódmezővásárhelyen az önkormányzattal karöltve osztottak a hivatal udvarán ukrán és magyar családoknak csomagokat – számolt be az önkormányzat portálja.

A rendezvényen Berényi Károly alpolgármester elmondta, hogy a karácsony közeledtével az önkormányzat igyekszik mindenkiről gondoskodni, ezért örömmel társultak a humanitárius szervezet akciójához.

Sasvári Krisztina, a Csongrád-Csanád megyei Vöröskereszt igazgatója arról tájékoztatott, hogy Hódmezővásárhelyen 56 főnek osztottak ki csomagokat, és külön gondoskodtak arról, hogy a gyerekek is kapjanak ajándékot.

Az egy főre jutó csomag körülbelül 30 kilogrammos volt, ezért azoknak, akik nem tudták megoldani az elszállítást, a Vöröskereszt és az önkormányzat segít ebben. A helyszínen az osztás koordinálásában önkéntesek vettek részt, a csomagok szortírozására, autóhoz vagy kerékpárhoz cipelésében pedig a menekültek segítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában